El PDeCAT aconsegueix que l’Ajuntament condemni la guerra bruta de l’Estat i que demani a la Fiscalia que investigui aquests fets fins a les últimes conseqüències

 

Ciurana.jpg

El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió Conjunta de les comissions permanents del Consell Municipal, afirma que expulsar de la vida política l’existència de les clavegueres de l’Estat “és una qüestió de decència democràtica”

 

El Grup municipal del PDeCAT ha aconseguit que l’Ajuntament condemni la guerra bruta de l’Estat i que demani a la Fiscalia que investigui aquests fets fins a les últimes conseqüències. El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió Conjunta de les comissions permanents del Consell Municipal, ha afirmat que expulsar de la vida política l’existència de les clavegueres de l’Estat “és una qüestió de decència democràtica”.

 

Avui a les deu del matí ha començat la Comissió Conjunta de les comissions permanents del Consell Municipal, que ha agrupat en una sola sessió les quatre comissions previstes per aquest mes d’abril. La comissió, però, s’ha hagut de suspendre temporalment quan els grups de l’oposició en bloc han denunciat l’absència dels regidors de Govern, que anaven delegant en tècnics municipals les intervencions i defenses polítiques del vot de l’executiu municipal. A parer del portaveu Jaume Ciurana aquest fet és “una manca de respecte a la comissió i a la institució”. Ciurana ha recordat que davant la proximitat de les eleccions espanyoles i municipals, les consellers Laura Borràs i Elsa Artadi, i el conseller Ernest Maragall, han deixat les seves responsabilitats al Govern de la Generalitat per fer campanya, “fet que contrasta amb els regidors Jaume Asens i Gerardo Pisarello, que continuen fent campanya sense deixar de ser Tinents d’Alcalde, i desatenen les seves responsabilitats”. Després d’un recés, la comissió s’ha reprès, en garantir el Govern la presència de regidors de l’executiu al llarg del que quedava de comissió.

 

El PDeCAT ha presentat una la proposició que acorda: “L’Ajuntament de Barcelona condemna la guerra bruta feta a través de les anomenades Clavegueres de l’Estat i demana a la Fiscalia General de l’Estat que investigui aquests fets fins a les últimes conseqüències”. La iniciativa s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC, PSC, la CUP i del regidor no adscrit Puigcorbé; l’abstenció de C’s i el vot en contra del PP.

 

El portaveu Jaume Ciurana ha explicat que en els darrers dies hem vist com tornaven a la palestra activitats irregulars de la forces i cossos de seguretat l’Estat, les anomenades clavegueres de l’Estat, en aquesta ocasió amb unes informacions periodístiques en relació  al líder de Podem, Pablo Iglesias.  “No ens ve de nou”, ha afirmat Ciurana, que ha recordat que l’any 2014 l’alcalde Xavier Trias, en època preelectoral va ser objecte de la guerra bruta de l’estat, quan es van publicar informacions falses que haurien sigut creades per persones i grups lligats a estructures de l’estat.

 

Ciurana ha reclamat que l’Ajuntament, “de forma clara i contundent, condemni guerra bruta feta a través de les clavegueres i que es demani a la Fiscalia General de l’Estat que investigui aquests fets fins a les últimes conseqüències, caigui qui caigui”.  Jaume Ciurana ha agraït sincerament els vots que han permès aprovar la iniciativa: “és una qüestió de decència democràtica. Cal expulsar de la vida política l’existència de les clavegueres de l’Estat”; i ha demanat a Secretaria de l’Ajuntament que “faci arribar la Fiscalia la petició  d’anar fins al final”.

 

 

 

Barcelona, 15 d’abril de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: