El PDeCAT reclama un pla específic per la Zona Fòrum que situï els veïns al centre de l’acció política i faci l’espai públic més amable i de qualitat

Vila comisisó.jpg

Francina Vila, a la segona sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi dels usos de la Zona Fòrum, retreu la falta de lideratge al govern municipal en aquest espai de la ciutat on després de quatre anys no hi ha aportat cap solució, ni actuació prevista ni calendari

 

El Grup Municipal del PDeCAT reclama un pla específic per la Zona Fòrum que situï els veïns al centre de l’acció política i faci l’espai públic més amable i de qualitat. Francina Vila, a la segona sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi dels usos de la Zona Fòrum, retreu la falta de lideratge al govern municipal en aquest espai de la ciutat, on després de quatre anys no hi ha aportat cap solució, ni actuació prevista ni calendari.

 

Avui s’ha reunit, en la segona sessió de treball i sota la presidència de la regidora del Grup Demòcrata, Francina Vila, la Comissió no permanent d’estudi dels usos de la zona Fòrum, creada per analitzar l’impacte derivat de l’alta concentració d’infraestructures d’aquest àmbit en la qualitat de l’aire i la salut de les persones que viuen en l’entorn. El govern ha presentat dos informes: ’La situació urbanística de l’àmbit Fòrum’ i ‘Parc del Fòrum: informe d’activitat’ i han comparegut experts, representats de diverses entitats i veïns del zona.

 

En nom del PDeCAT ha intervingut la mateixa Francina Vila, que ha agraït els informes presentats pel govern però els ha titllat “d’excessivament descriptius” i “decebedors des de punt de vista polític”. “Són un inventari de l‘entorn, però no apunten cap solució, no veiem cap conclusió de caràcter polític, ni actuacions previstes, ni calendari”. Vila ha destacat que al llarg del mandat, tot i el clam que hi ha des del teixit veïnal, associatiu de la zona, no s’ha fet res i s’ha mostrat confiada que la comissió, amb les conclusions que s’adoptin, sigui un punt inflexió de cara al proper mandat.

 

Vila ha assenyalat que la ciutat, en aquesta zona, “ha crescut venent-se sòl públic i creant un espai públic en base a una arquitectura icònica, no en base a la mesura de les persones; s’hi han instal·lat grans infraestructures d’espai públic, però s’han creat grans espais desolats, deshumanitzats, als que ara se’ls hi ha de donar contingut, sovint a cop de grans esdeveniments que generen danys colaterals i problemes de convivència. La ciutat no es gaire densa a allà, i això pot ser una oportunitat”, ha dit. .

 

La regidora del grup Demòcrata ha criticat que, en aquest àmbit de la ciutat, el compromís polític ha fallat i ha reclamat “un pla específic per la Zona Fòrum, situant els veïns al centre de l’acció política, fer l’espai més amable, veure com omplim l’espai de formigó perquè els veïnes se’l sentin seus; aprofitar l’activitat econòmica de valor afegit amb empreses i universitats que han apostat per aquest espai”.  “Hem trobat a faltar el lideratge govern municipal; tenim una gran oportunitat, posem-la a favor de la ciutat i no en contra, que es com ho senten molts veïns. Fem-ho amb  participació i no des d’un despatx”, ha finalitzat Vila.

 

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va acordar el passat mes de setembre de 2018 una proposta impulsada pel grup municipal del PDeCAT de creació d’una Comissió per analitzar els usos de la Zona Fòrum i proposar mesures per sanejar la zona i reduir l’activitat festiva del recinte del Fòrum. Al Consell Plenari del passat mes de gener va arribar la Moció, firmada per l’Alcaldessa, amb la designació de la regidora del Grup del PDeCAT Francina Vila com a presidenta.

 

Calendari sessions de la Comissió no permanent d’estudi que analitzi exhaustivament els usos de la zona Fòrum

 

1a sessió: Anàlisi de l’impacte derivat de l’alta concentració d’infraestructures (com TERSA, Depuradora, Ronda Litoral…), d’aquest àmbit en la qualitat de l’aire i la salut de les persones que viuen en l’entorn.

2a sessió: Avaluació de la situació derivada de l’alta concentració d’esdeveniments amb horaris extensius i alta afluència de públic al recinte del Fòrum i el seu impacte en la convivència en l’espai públic i la qualitat de vida del veïnat..

3a sessió: dijous, 25 d’abril, 17h30h. Sessió de conclusions.

 

 

Barcelona, 10  d’abril de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: