El PDeCAT reclama al govern Colau compromís polític i calendari per millorar la qualitat de l’aire i la salut de la Zona Fòrum

Vila comissio.jpg

Francina Vila, a la primera sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi dels usos de la zona Fòrum, afirma que aquesta situació genera molta preocupació entre els veïns de la zona 

 

El Grup Municipal del PDeCAT reclama al govern d’Ada Colau compromís polític i calendari per millorar la qualitat de l’aire i la salut de la Zona Fòrum. Francina Vila, a la primera sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi dels usos de la zona Fòrum, afirma que aquesta situació genera molta preocupació entre els veïns de la zona.

 

Avui s’ha reunit la comissió, sota la presidència de la regidora del Grup Demòcrata, Francina Vila, en la primera sessió de treball de la Comissió no permanent d’estudi dels usos de la zona Fòrum, creada per analitzar l’impacte derivat de l’alta concentració d’infraestructures d’aquest àmbit en la qualitat de l’aire i la salut de les persones que viuen en l’entorn. El govern ha presentat un informe sobre la “Qualitat ambiental del Fòrum i entorns” i han comparegut experts, representats de diverses entitats i veïns del zona.

 

En nom del PDeCAT ha intervingut la regidora Francina Vila, que ha explicat que el seu grup, de la mà dels veïns i veïnes de la zona, demana, des de fa més de dos anys, que hi hagi un grup de treball per abordar una qüestió important que genera preocupació” i ha destacat la feina feta per Raimond Blasi com a regidor adscrit al districte de Sant Martí i el seu equip.

 

“Malgrat els consens veïnal i de diferents grups, que han vist la importància de seure i parlar, hem vist poca capacitat  de reacció del govern municipal i per això ens vam veure abocats a demanar aquesta comissió”, ha afirmat Vila que ha afegit que hi ha hagut “certa decepció amb el govern, que tenia identificades infraestructures i propostes de tancament, però no ha reaccionat; esperem que aquesta comissió sigui un punt de partida”.

 

Vila ha assenyalat que l’informe presentat per l’executiu és “una mica feble i ambigu, un collage per bastir informe que genera dubtes, i no ofereix cap conclusió”. La regidora del PDeCAT ha reclamat arribar a un compromís per resoldre aquesta situació, “no és fàcil però val la pena, amb una governança seriosa i honesta, compartida amb veïns i veïnes”. ”Reclamem transparència,  garanties als veïns que la feina és fa ben feta, calendari i compromís polític”, ha finalitzat Vila.

 

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va acordar el passat mes de setembre de 2018 una proposta impulsada pel grup municipal del PDeCAT de creació d’una Comissió per analitzar els usos de la Zona Fòrum i proposar mesures per sanejar la zona i reduir l’activitat festiva del recinte del Fòrum. Al Consell Plenari del passat mes de gener va arribar la Moció, firmada per l’Alcaldessa, amb la designació de la regidora del Grup del PDeCAT Francina Vila com a presidenta.

 

Calendari sessions de la Comissió no permanent d’estudi que analitzi exhaustivament els usos de la zona Fòrum

 

1a sessió:. Anàlisi de l’impacte derivat de l’alta concentració d’infraestructures (com TERSA, Depuradora, Ronda Litoral…), d’aquest àmbit en la qualitat de l’aire i la salut de les persones que viuen en l’entorn.

2a sessió: dimecres, 10 d’abril, 10h. Avaluació de la situació derivada de l’alta concentració d’esdeveniments amb horaris extensius i alta afluència de públic al recinte del Fòrum i el seu impacte en la convivència en l’espai públic i la qualitat de vida del veïnat..

3a sessió: dijous, 25 d’abril, 17h30h. Sessió de conclusions.

 

 

 

 

 

Barcelona, 4 d’abril de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: