A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament demanarà al Congrés la creació d’una comissió d’investigació de les relacions de l’imam de Ripoll amb el CNI

El portaveu del grup del Partit Demòcrata, Jaume Ciurana, aconsegueix que el Govern Colau accepti un Prec que el compromet a reclamar que s’investigui a les Corts espanyoles les relacions del principal responsable dels atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils amb els cossos de seguretat i informació de l’Estat 

 

L’Ajuntament de Barcelona demanarà, a instàncies del grup del PDeCAT, la creació al Congrés dels Diputats d’una comissió d’investigació de les relacions de l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, amb el CNI, els serveis d’intel·ligència espanyols. El portaveu del grup del Partit Demòcrata, Jaume Ciurana, ha aconseguit que el Govern d’Ada Colau accepti un Prec que el compromet a reclamar que s’investigui a les Corts espanyoles les relacions del principal responsable dels atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils amb els cossos de seguretat i informació de l’Estat.

 

Jaume Ciurana ha recordat avui que en el Plenari del mes de novembre de 2017, i  a només 4 mesos dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, va aprovar una proposició del Grup del PDeCAT que reclamava explicacions al govern espanyol aleshores de Mariano Rajoy sobre les relacions, reconegudes oficialment, entre Es Satty, l’ideòleg dels atemptats  i els serveis secrets de l’Estat. “Aquella proposta es va aprovar tot i els vergonyants vots en contra de l’aliança del 155, PSC, PP i C’s, i l’abstenció de Barcelona en Comú”, ha dit Jaume Ciurana, “però han passat els mesos i les explicacions no han arribat”. És per aquest motiu, que en el Ple d’avui, Ciurana ha defensat un Prec dirigit al Govern en que reclamava que “el Govern municipal demani a les Corts resultants de les eleccions del 28A la creació duna comissió d’investigació sobre la relació entre l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, responsable dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, i els cossos de seguretat i informació de l’Estat Espanyol,  tot atenent a l’aprovació de la proposició número M1519/7273 en el Consell Plenari del mes de novembre del 2017”.

Aparer de Ciurana, “el dolor de les víctimes no prescriu, i a Barcelona, tot i que canviïn els regidors després de les pròximes eleccions, la memòria dels atemptats del 17A tampoc prescriurà, i per això reclamem que es mantingui la demanda a Les Corts espanyoles d’explicacions i investigació del que va passar”. “L’exigència de responsabilitats transcendeix  els mandats municipals i les legislatures espanyoles; la ciutat mereix saber la veritat de les relacions constatades o anunciades entre el CNI i qui fou l’imam de Ripoll, responsable ideològic i partícip dels atemptats”, ha dit el portaveu del Grup del PDeCAT.

 

El Govern d’Ada Colau ha acceptat el Prec, i Jaume Ciurana ha agraït la posició de l’executiu municipal “per acceptar-lo, i entenem que compromet la implicació  directa de l’Alcaldessa i que així demanarà formalment en nom de l’Ajuntament la creació de la Comissió i s’assumeixi el compromís de les forces polítiques per fer entendre als grups del Congrés dels Diputats que aquesta és una qüestió sensible per a la memòria que la ciutat de Barcelona mereix, que vol saber que va fer el CNI a la presó de Castelló i a Ripoll”.

 

 

Barcelona, 29 de març de 2019

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: