El PDeCAT aconsegueix que el govern municipal hagi de dedicar recursos per lluitar contra organitzacions mafioses que es lucren amb l’ocupació il•legal d’habitatges

Martí ple.jpg

El regidor del Grup del PDeCAT, Jordi Martí, afirma que l’executiu no ha fet prou per lluitar contra aquestes organitzacions i li reclama que doni resposta de manera urgent a les famílies que es troben a l’espera d’adjudicació d’un habitatge social

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit avui que el govern municipal hagi de dedicar recursos per lluitar contra organitzacions mafioses que es lucren amb l’ocupació il·legal d’habitatges. El regidor d’Urbanisme i de Seguretat del Grup del PDeCAT, Jordi Martí, ha afirmat que l’executiu municipal no ha fet prou per lluitar contra aquestes organitzacions i li ha reclamat que doni resposta de manera urgent a les famílies que es troben a l’espera d’adjudicació d’un habitatge social.

 

En el Consell plenari Municipal d’aquest mes de març, celebrat avui a l’Ajuntament, el grup del PDeCAT ha presentat una proposició que acorda:

 

  1. Instar al govern municipal a dedicar les eines i esforços necessaris, en col·laboració amb les altres administracions implicades, per lluitar contra les organitzacions de caràcter mafiós que es lucren mitjançant l’ocupació il·legal d’habitatges a la nostra ciutat.

 

  1. En paral·lel, que el govern municipal doni resposta de manera urgent a les famílies que es troben a l’espera d’adjudicació d’un habitatge social.

 

Martí ha explicat que aquesta iniciativa, que s’ha aprovat amb el vota favorable de tots els grups municipals excepte l’abstenció de BComú, pretén abordar una greu problemàtica que afecta a la ciutat, la proliferació de màfies i organitzacions criminals a la ciutat que ocupen il·legalment habitatges i es lucren a través del pagament de persones vulnerables. El regidor Martí ha recordat que l’accés a l’habitatge és el segon problema dels barcelonins, segons el Baròmetre Municipal, i ha assenyalat que l’Ajuntament i el govern té eines legals i recursos per fer front a aquesta situació.

 

El regidor ha afirmat que les xifres de la política d’Habitatge del govern d’Ada Colau no donen bons resultats. “Tenim un greu problema, que ha esclatat fa mesos, però no s’hi fa front; i no podem suportar que passi això a la nostra ciutat”, ha dit.

 

Jordi Martí ha explicat que el govern Colau “va dir el 2015 que farien 8.000 pisos i ens hem quedat en 700; també ha recordat que hi ha 442 famílies en llista d’espera que tenen adjudicat un pis per la Mesa d’Emergència i que encara no se’ls hi ha donat, mentre que al 2015 eren 11”. “Des de l’Ajuntament no es fa prou per lluitar contra aquestes organitzacions”, ha denunciat Martí, que ha demanat no criminalitzar ningú alhora que ha reclamat al govern “una resposta urgent a les famílies que es troben a l’espera d’adjudicació d’un habitatge social i que des de l’Ajuntament es liderin les solucions  i es lluiti amb contundència contra aquest fenomen, que no es pot admetre a Barcelona”. “No s’ha fet suficient, intensifiquin el que poden fer amb els recursos que tenen, de manera decidida, deixin de centrifugar responsabilitats”, ha finalitzat Martí.

 

 

Barcelona, 29 de març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: