Sònia Recasens: “El govern, a Ciutat Vella, ha trencat i dimitit del pacte que teníem amb l’ordenança de terrasses”

Recasnes comissió.jpg

 

La portaveu adjunta del PDeCAT, a la segona sessió de treball de la Comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’Ordenança de Terrasses al Districte de Ciutat Vella, recorda que “el restaurador i el veí és la mateixa persona, el govern no pot fer d’activista dels veïns i oblidar que ho són també els restauradors”

 

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha dit avui que “el govern, a Ciutat Vella, ha trencat i dimitit del pacte que teníem amb l’ordenança de terrasses”. Sònia Recasens, a la segona sessió de treball de la Comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’Ordenança de Terrasses al Districte de Ciutat Vella, ha recordat que “el restaurador i el veí és la mateixa persona, el govern no pot fer d’activista dels veïns i oblidar que ho són també els restauradors”.

 

Aquest matí, sota la presidència del regidor del Grup Demòcrata, Raimond Blasi, ha tingut lloc la segona sessió de treball la Comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’Ordenança de Terrasses al Districte de Ciutat Vella. El govern ha presentat un informe i hi ha hagut diversos compareixents, tant de representants del sector de la restauració com de diverses entitats del districte de Ciutat Vella.

 

En nom del grup del PDeCAT ha intervingut la portaveu adjunta Sònia Recasens, que després d’escoltar la intervenció de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha afirmat: “tornem a assistir a una situació desoladora, ciutadans de Barcelona, que parlen d’angoixa, patiment, temor, se senten delinqüents, o senten desconfiança envers el govern”. Recasens ha lamentat que “hi ha una fractura absoluta, d’abandonament,  entre la ciutadania i el govern”.

 

Recasens ha retret “al govern Colau que s’ompli boca de drets humans, de drets laborals, però la gent ve a l’Ajuntament a dir que es vulneren aquests drets. Darrera els testimonis no hi ha multinacionals d’aquelles que a vostès els agrada abatre, hi ha famílies, treballadors, híper pimes, que demanen suport per exercir el seu dret a treballar”. La regidora Recasens, adreçant-se a la regidora dels Comuns Gala Pin, ha afirmat “el restaurador i el veí és la mateixa persona, no es pot fer d’activista dels veïns i oblidar que ho són també els restauradors”.

 

La portaveu del grup del PDeCAT, que ha defensat la tasca dels tècnics, ha retret al govern que “vostès traspassen la barrera de la discrecionalitat i cauen en l’arbitrarietat, i és aquí quan la gent se sent indefensa i indignada per l’aplicació de criteris arbitraris, i els hi diré més, aquesta discrecionalitat que vostès diuen aplicar, s’ha de motivar i raonar, i vostès això no ho fan”; i ha reclamat fer un debat sobre l’accessibilitat amb criteri i sentit comú.

 

També ha lamentat que el govern hagi judicialitzat la vida política i el dia a dia municipal, “quants contenciosos tenen oberts? Els debats traspassen la línia urbanística i política per acabar als jutjats, hem vist aquests darrers dies el què ha passat amb les obres de la plaça de les Glòries”. “El govern, a Ciutat Vella, ha trencat i dimitit del pacte que teníem amb l’ordenança de terrasses”, ha assenyalat Recasens, que ha insistit en que “cal garantir el descans i el silenci però no a costa  d’enfonsar restauradors”.

 

“Sort que acaba el mandat, i la comissió, perquè sinó estaríem 4 anys amb els restauradors fent un llistat de greuges perquè el govern afecta als principis bàsics, als pilars de l’Estat del Benestar, afecta al dret al treball, al dret a la seguretat, al dret al descans, al dret a l’accessibilitat, vostès aquí els hi ha dit que vulneren el dret a evitar els riscos laborals”.

 

Recasens, que en acabar aquest mandat no repetirà com a candidata, ha afirmat “finalitzo la vida com a política i he assistit en aquestes comissions milers de vegades i a centenars de comissions, i poques vegades he sentit paraules tant dures com les que avui li han dit els compareixents, però li recordo que aquests restauradors afectats han acabat les seves paraules oferint novament diàleg, necessitat de pacte, però la resposta del govern  ha estat decebedora. La Regidora Gala Pin ha vingut aquí ha dubtar dels compareixents, a qüestionar que rebi la informació, a parlar d’expedients i ha respost amb atacs”.

 

 

Barcelona, 27 de març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: