Ciurana: “El mandat Colau ha estat presidit per les oportunitats perdudes, pel sectarisme en les polítiques i la ineficàcia en la gestió”

Ciurana rp.jpg

El portaveu del PDeCAT ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà al darrer ple ordinari del mandat, on demanarà que l’Ajuntament lluiti contra les okupacions de pisos per màfies i que es doni compliment a la proposició aprovada al novembre 2017 sobre la creació d’una comissió d’investigació sobre la relació de l’imam de Ripoll i les forces de seguretat de l’Estat

 

El portaveu del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, Jaume Ciurana, ha afirmat que “el mandat d’Ada Colau ha estat presidit per les oportunitats perdudes, pel sectarisme en les polítiques i la ineficàcia en la gestió”. Jaume Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà en el darrer ple ordinari del mandat, on demanarà que l’Ajuntament lluiti per combatre les okupacions de pisos per màfies i que es doni compliment de la proposició aprovada al novembre 2017, tot i els vots en contra del bloc del 155 i l’abstenció de BCN en Comú, sobre la creació d’una comissió d’investigació sobre la relació de l’imam de Ripoll i les forces de seguretat de l’Estat.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari (vegeu document adjunt). Novament ha iniciat la seva intervenció denunciant l’anormalitat democràtica que viu el país, “especialment aquests dies en què assistim com espectadors a una injustícia flagrant”. Ciurana ha critica que pel jutges “no sigui rellevant un atestat fet per un funcionari públic, amb doble personalitat, que justifica que un jutge mantingui empresonades persones honestes”.

 

Ciurana ha explicat que el Consell Municipal que se celebra divendres serà el darrer del mandat, ja que el que s’havia de celebrar el darrer divendres d’abril finalment tindrà lloc el 4 de maig, per no coincidir amb el darrer dia de campanya per les eleccions generals del 28 d’abril, i tindrà un caràcter merament administratiu. La Junta de Portaveus va decidir també que les quatres comissions prèvies a plenari, s’unifiquin només en una, el 15 d’abril. “No ho compartim perquè s’elimina la participació política dels grups”, ha assenyalat el regidor.

“Així, aquest divendres serà el darrer ple del mandat, un mandat presidit per les oportunitats perdudes, pel sectarisme en les polítiques, per la ineficàcia en la gestió, amb lloguers més cars, la ciutat més insegura que mai, i més necessitats socials que mai”, ha denunciat el portaveu del PDeCAT.

 

Sobre les iniciatives que el PDeCAT presentarà al plenari del Consell Municipal, Ciurana ha explicat que la proposició, que defensarà el regidor Jordi Martí,  acorda:

 

  1. Instar al govern municipal a dedicar les eines i esforços necessaris, en col·laboració amb les altres administracions implicades, per lluitar contra les organitzacions de caràcter mafiós que es lucren mitjançant l’ocupació il•legal d’habitatges a la nostra ciutat.

 

  1. En paral·lel, que el govern municipal doni resposta de manera urgent a les famílies que es troben a l’espera d’adjudicació d’un habitatge social1.

 

“Aquest és un fenomen creixent, de persones sense escrúpols que s’aprofiten de persones més vulnerables,  i les administracions han de lluitar-hi amb energia”, ha reclamat Ciurana.

 

Ciurana presentarà un prec que assenyala: “ Que el Govern municipal demani a les Corts resultants de les eleccions del 28A la creació d’una comissió d’investigació sobre la relació entre l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, responsable dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, i els cossos de seguretat i informació de l’Estat Espanyol,  tot atenent a l’aprovació de la proposició número M1519/7273 en el Consell Plenari del mes de novembre del 2017”.

 

El portaveu ha explicat que aquest mandat també s’ha caracteritzat per l’impacte, de tot ordre, que van suposar els atemptats del 17A. “La ciutat va quedar impactada i estabornida”, ha afirmat i ha recordat la gran tasca del conseller Joaquim Forn i dels cos dels Mossos d’Esquadra, que van conduir a la desarticulació de la cèl·lula terrorista. “Demanem el  compliment de la proposició aprovada al novembre 2017, malgrat el vot en contra i vergonyant del bloc del 155, PSC, PP i C’s;  i l’abstenció de BComú. No pot caure en l’oblit, cal conèixer la veritat de tot plegat”, ha reclamat.

 

El president del grup, Xavier Trias, adreçarà un pregunta a l’alcaldessa que demana “El govern municipal ha conclòs el cens d’habitatges buits? A quants barris s’han efectuat? Quants habitatges buits s’han detectat?”. Com ha explicat el portaveu, “Ada Colau i BComú, en campanya, van fer bandera i van criminalitzar els propietaris,  ara volem saber quin  és el cens d’habitatges buits”

 

 

 

 

Barcelona, 27 de març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: