Martí avisa que amb la condemna de 4M per les obres de Glòries l’Ajuntament comença a pagar per les decisions precipitades i amb biaix ideològic del Govern Colau

Matí.jpg

 

 

El portaveu d’Urbanisme del PDeCAT recorda que fa dos anys ja va avisar que la rescissió unilateral dels contractes dels túnels de Glòries tindrien conseqüències econòmiques negatives sobre l’erari públic i alerta que “això no ha fet més que començar”

 

El regidor d’Urbanisme del Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, Jordi Martí, ha avisat avui que amb la condemna a pagar 4 milions d’euros per aturar les obres de les Glòries l’Ajuntament comença a pagar grans quantitats per culpa de les decisions precipitades errònies i amb un clar biaix ideològic del Govern d’Ada Colau. Jordi Martí ha recordat que la seva formació ja va avisar que la rescissió unilateral dels contractes dels túnels de Glòries tindrien conseqüències econòmiques negatives sobre l’erari públic i alerta que “això no ha fet més que començar”.

 

Segons informacions periodístiques, un jutjat de Barcelona ha condemnat l’empresa municipal BIMSA, responsable de realitzar les grans obres de l’Ajuntament a la ciutat, a pagar una compensació de més de 4 milions d’euros a les constructores a qui l’any 2017 va rescindir els contractes per a la realització dels túnels de la plaça de les Glòries. La justícia ha estimat parcialment la demanda de l’UTE que feia els treballs i que reclamava 7 milions per danys, obres no pagades i retards no imputables,  i ordena a l’Ajuntament a compensar-les amb uns 4 milions d’euros per diferents conceptes.

 

Jordi Martí ha recordat avui que la seva formació ja va advertir fa dos anys que la decisió sobtada i unilateral del Govern Colau de rescindir els contractes era precipitada, errònia i que acabaria comportant perjudicis econòmics a les arques municipals. Informes tècnics ja assenyalaven aleshores que bona part de les dificultats amb que es van trobar les empreses i el retards que es van produir eren indetectables. El 2017, el mateix Jordi Martí, i l’aleshores portaveu de la formació, Joaquim Forn, ja  van avisar que “estàvem davant d’un problema de gestió de l’obra i de lideratge del govern municipal a l’hora d’afrontar les dificultats que havien aparegut”. Martí ha insistit que fa dos anys “el Govern Colau va prendre una decisió precipitada a partir de dues constatacions, l’obsessió per aturar els projectes que venien de l’anterior mandat, i la seva incapacitat per liderar i dirigir una gran obra com la de Glòries; i ara en paguem tots les conseqüències: 4 milions d’euros”.

 

Jordi Martí ha advertit que “malauradament aquest no serà l’únic cas en que les decisions precipitades i ideologitzades del Govern Colau en l’àmbit urbanístic ens costaran els diners de tots, ja que estan vius recursos i reclamacions pels efectes del PEUAT sobre alguns projectes hotelers, moratòries, nous plans d’usos…”.

 

 

 

Barcelona, 22 de març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: