A instàncies del PDeCAT, el govern municipal emprendrà de forma urgent la rehabilitació de l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella

Vila mmcc.jpg

 

La regidora del PDeCAT, Francina Vila ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat,  assenyala que aquesta edificació aporta un gran valor al Parc i cal treballar perquè recuperi el seu aspecte patrimonial

 

El PDeCAT aconsegueix que el govern municipal emprengui de forma urgent la rehabilitació de l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella. La regidora del PDeCAT, Francina Vila ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat,  assenyala que aquesta edificació aporta un gran valor al Parc i cal treballar perquè recuperi el seu aspecte patrimonial.

 

Francina Vila ha defensat una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que acorda: “que el govern  municipal reemprengui de forma urgent els treballs de rehabilitació i restauració de l’edifici de l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella, per tal de recuperar el monument i aturar-ne la seva degradació”. La proposició s’ha aprovat amb els suport unànime de tots els grups municipals.

 

L’Hivernacle de la Ciutadella, obra de l’arquitecte Josep Amargós i construït en motiu de l’Exposició Universal de 1888, es troba en mal estat de conservació. És un element rellevant del patrimoni arquitectònic de la ciutat, catalogat com un Bé Cultural d’Interès local, que cal preservar en la seva integritat. Cal destacar també la importància d’aquesta edificació en el context en què fou planificat i dissenyat, i dins un eix patrimonial format per l’Umbracle, el Museu de Geologia i el Castell dels Tres Dragons.

 

Vila ha explicat que aquesta mateixa setmana el portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, i la candidata a la llista de JuntsxCat de Barcelona a l’Ajuntament, Neus Munté, van fer una roda de premsa a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella per denunciar el seu mal estat i per lamentar la inacció i ineptitud del govern municipal per gestionar qüestions importants, com el patrimoni.

 

Vila he preguntat al govern quin projecte de verd té per la ciutat, “no n’hem sentit a parlar, què han fet en aquest àmbit, quants projectes de corredors verds hem vist? La Ciutadella havia de ser un centre neuràlgic per rebre i distribuir corredors verds, però res de res”, ha afirmat la regidora que ha afegit que qualsevol projecte per a l’Hivernacle ha de tenir contingut verd. “Malauradament no veiem cap model, només hem sentit parlar de les ermes superilles”.

 

Francina Vila ha explicat que el Parc de la Ciutadella, que rep 7 milions visitants té  edificis amb gran valor patrimonial que aporten molt valor al mateix parc, “no entenem que no s’hagi fet cap intervenció ni en edifici ni en altres que també es troben al parc, cal que el govern municipal emprengui obres per recuperar el seu aspecte monumental i frenar la seva degradació”. Vila ha agraït el suport als grups i ha afegit “esperem que ens posem a treballar”.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 20 de març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: