El PDeCAT aconsegueix que l’Ajuntament condemni l’atac d’un grup d’encaputxats a la seu consistorial que va retirar el llaç groc

Matí.jpg

 

El regidor  del PDeCAT, Jordi Martí, que ha defensat la proposició aprovada  a la Comissió de Presidència, reclama que l’Ajuntament denunciï les  persones identificades i es posin en marxa les iniciatives necessàries perquè  els llaços grocs continuïn a les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i de les seus de districte

 

El Grup Municipal del PDeCAT aconsegueix que l’Ajuntament condemni l’atac d’un grup d’encaputxats a la seu consistorial que van retirar el llaç groc. El regidor  del PDeCAT, Jordi Martí, que ha defensat la proposició aprovada  a la Comissió de Presidència, reclama que  l’Ajuntament  denunciï les  persones identificades i es posin en marxa les iniciatives necessàries perquè  els llaços grocs en denúncia per la situació en la que es troben els presos polítics continuïn a les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i de les seus de districte tal com es va aprovar en Junta de Portaveus del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona

 

El PDeCAT ha presentat a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, una proposició que acorda:

 

  • Condemnar l’atac que l’Ajuntament de Barcelona va patir la matinada del dijous 14 de març quan un grup d’encaputxats va despenjar el llaç groc que per decisió de la Junta de Portaveus del Consell Plenari de l’Ajuntament penjava en el balcó de la façana que dóna a la Plaça de Sant Jaume.

 

  • Que l’Ajuntament de Barcelona presenti una denúncia contra els protagonistes de l’acció que van ser identificats per la Guàrdia Urbana.

 

  • Que l’Ajuntament de Barcelona posi en marxa totes les iniciatives necessàries per tal que els llaços grocs en denúncia per la situació en la que es troben els presos polítics continuïn a les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i de les seus de districte tal com es va aprovar en Junta de Portaveus del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.

 

La iniciativa s’ha aprovat amb el suport del PDeCAT, ERC i la CUP; el govern s’ha abstingut i C’s, PSC i PP han votat en contra.

 

“Presentem la iniciava amb la voluntat de fer un debat serè sobre un tema sensible pel nostre grup”, ha afirmat Martí que ha explicat que la matinada del dijous 14 de març un grup d’encaputxats va despenjar una pancarta amb el llaç groc situat en a la façana l’Ajuntament de Barcelona de la Plaça de Sant Jaume. El regidor ha recordat que la Junta de Portaveus del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona en va aprovar la seva col·locació.

 

Jordi Martí ha afirmat que els llaços grocs denuncien la injusta situació en què es troben diferents persones, “persones honestes que són presos polítics o es troben a l’exili,  aquest és l’origen dels fets”.

 

Marti ha qualificat d’injustificables els fets i ha demanat condemnar l’atac d’encaputxats, “en plena matinada, amb pals i violència”; ha demanat que l’Ajuntament, com ha fet en altres ocasions anàlogues, presenti una denúncia contra aquestes persones, algunes identificades per agents Guàrdia Urbana que feien guàrdia a l’Ajuntament de Barcelona aquella nit. Així mateix ha demanat que l’Ajuntament posi en marxa les iniciatives que calguin per tal que els llaços grocs segueixen a les façanes de l’Ajuntament, i dels districtes, tal i com es va acordar. “Ho demanem per una raó, perquè creiem i afirmen que els llaços grocs són símbols que reivindiquen la democràcia,  la llibertat expressió i per reclamar la llibertat de les persones injustament empresonades. No són partidistes ni ideològics, hi ha gent no independentista que els reivindica; i l’Ajuntament no es pot quedar de braços creuats davant aquesta  situació”.

 

Martí, que ha condemnat tota violència, ha agraït els vots favorables i ha expressat tristesa per la renúncia del govern “creiem que és totalment injusta la presó i l’exili. Van arribar dient que desobeirien lleis injustes però obeeixen un pronunciament injust de la JEC. Esperàvem del govern un recurs a la decisió de la JEC i actuar en conseqüència”, ha finalitzat el regidor.

 

 

Barcelona, 20 de març de 2019

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: