El PDeCAT aconsegueix que el govern municipal  impulsi una campanya de millora de l’accessibilitat externa i interna al comerç per a persones amb diversitat intel·lectual

 La regidora del PDeCAT Irma Rognoni, que ha defensat la iniciativa aprovada a la Comissió d’Economia i Hisenda, afirma que “cal treballar per l’autonomia  de les persones amb diversitat intel·lectual, que són  persones de dret”

 

El Grup del PDeCAT a l’Ajuntament ha aconseguit que el govern municipal  hagi d’impulsar una campanya de millora de l’accessibilitat externa i interna al comerç per a persones amb diversitat intel·lectual. La regidora del PDeCAT Irma Rognoni, que ha defensat la iniciativa aprovada aquest vespre a la Comissió d’Economia i Hisenda, ha afirmat que “cal treballar per l’autonomia de les persones amb diversitat intel·lectual, que són persones de dret”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda, celebrada aquesta tarda, la regidora del Grup Municipal Demòcrata, Irma Rognoni, ha defensat una proposició que reclama que “el govern municipal impulsi, de la mà de les entitats del món del comerç i de l’entitat sense afany de lucre i impulsora del projecte iLearnTap, una campanya de millora de l’accessibilitat externa i interna al comerç per a persones amb diversitat intel·lectual a través de pictogrames i que l’ajuntament assumeixi el cost de la seva implementació”. La proposició s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC i el PP; i el vot en contra del govern d’Ada Colau. La regidora Rognoni ha agraït els suports i ha lamentat el vot del govern dels Comuns.

 

iLearnTap, una entitat sense afany de lucre, està duent a terme proves pilot amb bon funcionament a l’Eix comercial Fabra Centre, a Sagrera Activa i a l’eix comercial Cor d’Horta en relació amb l’accessibilitat, i a diversos establiments de sectors diversos en relació amb l’accessibilitat interna. El projecte de l’iLearnTap consisteix en millorar la qualitat de vida i la integració dels col·lectius amb diversitat funcional i discapacitats cognitives (Trastorn de l’espectre autista, Alzheimer, Síndrome de Down o paràlisi cerebral, entre altres) mitjançant pictogrames com a sistema alternatiu i augmentatiu de comunicació. Rognoni ha recordat també que un dels compromisos de l’Ajuntament de Barcelona amb el món del comerç és garantir-ne l’accessibilitat i des de l‘IMPD cal treballar en aquest sentit.

 

La regidora Irma Rognoni ha explicat que “en les diverses proves pilot, s’ha demostrat el bon funcionament d’aquest projecte que millora la qualitat de vida i la integració d’aquest col·lectius, que poden sentir-se autònoms i amb els pictogrames saber quin tipus de comerç es tracta”. La mesura, ha assenyalat Rognoni, podria beneficiar 80.000 persones a la ciutat de Barcelona i a les seves famílies i per això ha reclamat que no es limiti a proves pilot alguns barris “sinó que es faci una aposta a nivell de ciutat per treballar per l’autonomia d’aquestes persones , que són  persones de dret”.

 

 

Barcelona, 19 de març de 2019

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: