Martí: “Avui assistim a una nova reprovació política del plenari a l’alcaldessa Colau, que ja en sumarà sis, un rècord difícil d’igualar en un mandat”

Martí.jpg

El regidor del PDeCAT crítica el grau d’execució ínfim del Pla de Barris i afirma que per tirar-lo endavant no n’hi ha prou amb anuncis i proclames, sinó que  cal capacitat de gestió, concertació i voluntat de transparència

 

El regidor del Grup Municipal Demòcrata Jordi Martí ha afirmat que “avui assistim a una nova reprovació política del plenari a l’alcaldessa Ada Colau, que ja en sumarà sis, un rècord difícil d’igual en un mandat”. Jordi Martí ha criticat el grau d’execució ínfim del Pla de Barris, i ha afirmat que per tirar-lo endavant no n’hi ha prou amb anuncis i proclames, sinó que cal capacitat de gestió, concertació i voluntat de transparència.

 

Aquest matí s’ha celebrat una sessió extraordinària del Consell Plenari, sol·licitada a petició del PDeCAT, C’s, ERC, PSC i PP, per debatre la següent Proposició: “Reprovar la manca d’execució i la manca de transparència del Pla de Barris i exigir que s’informi al Plenari Municipal de totes aquelles inversions que es troben finalitzades, les inversions que han estat retallades o reprogramades, i quin és el grau d’execució de cada projecte i en quina fase es troba”.

 

La proposició s’ha aprovat amb el vot dels grups proposants. En nom del PDeCAT ha intervingut el regidor Jordi Martí, qui ha afirmat que “avui assistim a una nova reprovació política del plenari a l’alcaldessa, que ja en sumarà sis, un rècord difícil d’igual en un mandat: tres per la pèssima gestió en seguretat, dues per la gestió econòmica, i avui per mala execució del pla de barris. És un govern reprovat i amb el crèdit polític exhaurit”.

 

El regidor ha recordat que el PDeCAT va donar suport al Pla de Barris, “però no va ser un xec en blanc, el vam votar com vam votar altres mesures (com el Pla d’Habitatge,  destinar el 30% de nova construcció a HPO o la contracta de neteja) perquè estem disposats a fer una oposició constructiva”. “Crèiem i creiem que el Pla de Barris és una bona eina per la vertebració de la ciutat i per canalitzar noves inversions, però lamentem els mals resultats de la seva gestió, i el Pla de Barris ha embarrancat”.

 

Martí ha afirmat que “no n’hi ha prou amb anuncis i proclames per tirar-lo endavant, cal capacitat de gestió, concertació i voluntat de transparència”, i ha afegit que han rebut queixes veïns i plataformes veïnals, “!que ja no poden confiar en vostès , de prometre molt i fer poc”.

 

“De ser una eina per transformar els barris ha passat a ser un ser calaix de sastre per a qualsevol actuació, ja siguin carrils bici o equipaments ja previstos als PAM o PADs, que no han estat aprovats”, ha lamentat el regidor, que ha assenyalat que de les 571 actuacions previstes només se n’han executat 49, el 8%;  ha explicat també que el Pla havia de servir també per crear ocupació, i noves oportunitats, “però avui els barris estan pitjor que fa cinc anys”.

 

A parer de Martí, el govern és incapaç de gestionar: “no en saben més, prefereixen gesticular a gestionar, prefereixen la consigna partidista a aprendre com es gestiona un pressupost”; i ha acusat el govern d’haver-se convertit en una “repartidora”. “La gran majoria dels grups del consistori diem al govern que ha fracassat, critiquem el grau d’execució ínfim el pla de barris. No diem que no s’ha fet res, però la perspectiva global és un desastre, és un fracàs polític i cal que en prenguin nota de les crítiques i d’aquesta reprovació”, ha conclòs Martí .

 

 

Barcelona, 19 de març de 2019

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: