Neus Munté: “L’estat de degradació de l’Hivernacle és una mostra més de la inacció i ineptitud del govern municipal per gestionar qüestions importants”

Munté Ciurana.jpg

 La candidata a la llista de JuntsxCat de Barcelona a l’Ajuntament, Neus Munté, afirma que les declaracions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha afirmat que Barcelona no vol turisme de creuers, “són absolutament desafortunades perquè la ciutat ha d’estar en disposició de gestionar i d’ordenar allò que és tan important per l’activitat econòmica com és el turisme”

 

La candidata a la llista de JuntsxCat de Barcelona a l’Ajuntament, Neus Munté, ha afirmat avui que “l’estat de degradació de l’Hivernacle, al Parc de la Ciutadella, és una mostra més de la inacció i ineptitud del govern municipal que ha manifestat interès zero pel patrimoni de la ciutat, interès zero per gestionar qüestions que són importants”. Munté afirma que les declaracions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha afirmat que Barcelona no vol turisme de creuers, “són absolutament desafortunades perquè la ciutat ha d’estar en disposició de gestionar i d’ordenar allò que és tan important per l’activitat econòmica com és el turisme”.

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, i la candidata a la llista de JuntsxCat de Barcelona a l’Ajuntament, Neus Munté, han ofert una roda de premsa a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella per presentar les iniciatives que el grup defensarà a les comissions de plenari (vegeu document adjunt), que se celebren demà i dimecres. Una de les iniciatives, que es presentarà la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, fa referència al mal estat en què es troba l’Hivernacle de la Ciutadella, obra de l’arquitecte Josep Amargós, i construït en motiu de l’Exposició Universal de 1888.

 

La candidata a la llista de JuntsxCat de Barcelona a l’Ajuntament, Neus Munté, ha explicat que “la conservació d’aquest edifici és un tema cabdal, així com de tot l’eix del que forma part, amb el Castell dels Tres Dragons, el Museu Martorell de Geologia i l’Umbracle”. Com ha explicat Munté, el grup municipal ha presentat iniciatives, tant a comissions com a plenari, “ara reclamen de manera urgent que es posi en marxa les obres de conservació d’aquest edifici”. La proposició que es debatrà dimecres a la tarda, acorda: “que el govern  municipal reemprengui de forma urgent els treballs de rehabilitació i restauració de l’edifici de l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella, per tal de recuperar el monument i aturar-ne la seva degradació”.

 

Per a Munté “és incomprensible que, dos anys i mig després de la paràlisi de les obres, no s’hagi fet res i que tampoc s’hagi posat en marxa el Pla Director del Parc de la Ciutadella”, i ha afegit que “no es pot tolerar que un espai com aquest, que després de la illa de la discòrdia Passeig de Gràcia (entre Aragó i Consell de Cent) seria un dels espais de la ciutat on s’acumulen més edificis de valor arquitectònic i patrimonial, es trobi en aquest estat de degradació”.

 

“Aquest estat”, ha afegit, “és una mostra més de la inacció i ineptitud del govern municipal que ha manifestat interès zero pel patrimoni de la ciutat, interès zero per gestionar qüestions que són importants, no només per la vida cultural de la ciutat sinó també de cara a les persones que ens visiten”. “Ineptitud i inacció i no saber gestionar elements potentíssims que té la mostra ciutat”, ha dit Munté que ha afirmat un altre element potent de la ciutat que el govern sap gestionar és el turisme, relacionant-ho amb les declaracions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que en una entrevista al diari Ara ha afirmat que Barcelona no vol turisme de creuers. “Ens sembla que són unes declaracions absolutament desafortunades perquè la ciutat ha d’estar en disposició de gestionar i d’ordenar allò que és tan important per l’activitat econòmica com és el turisme”, ha remarcat Munté.

 

“Com a grup municipal i com a candidatura ens erigim com alternativa per dur a terme projectes importants per la ciutat, alguns han estat aturats només per la incapacitat manifesta del per dur-los endavant”, ha afirmat.

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana ha fet un repàs a les proposicions que el grup municipal presenta a la resta de comissions. A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports el PDeCAT presentarà la següent proposició : “Que amb motiu del 50è aniversari de la Colla castellera de Barcelona, el govern municipal autoritzi a l’entitat la realització d’un mural d’art urbà a la façana de la seu de la seva titularitat al carrer Bilbao, 212, commemoratiu de l’efemèride. Que el govern municipal faci les gestions oportunes per protegir i conservar tant aquest nou mural com l’obra de l’artista Gonzalo Borondo que porta per títol “fer llenya”, pintat a la mitgera de la finca ubicada a la cantonada dels carrers de Pujades amb Lope de Vega, del Poblenou, i que s’emmarca en l’“Open Walls Conference 2015 Barcelona”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda la proposició que es debatrà acorda: “Que el govern municipal impulsi, de la mà de les entitats del món del comerç i de l’entitat sense afany de lucre i impulsora del projecte iLearnTap, una campanya de millora de l’accessibilitat externa i interna al comerç per a persones amb diversitat intel•lectual a través de pictogrames i que l’ajuntament assumeixi el cost de la seva implementació”.

Finalment, a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, la proposició que defensarà el PDeCAT acorda:

 

  • Condemnar l’atac que l’Ajuntament de Barcelona va patir la matinada del dijous 14 de març quan un grup d’encaputxats va despenjar el llaç groc que per decisió de la Junta de Portaveus del Consell Plenari de l’Ajuntament penjava en el balcó de la façana que dóna a la Plaça de Sant Jaume.

 

  • Que l’Ajuntament de Barcelona presenti una denúncia contra els protagonistes de l’acció que van ser identificats per la Guàrdia Urbana.

 

  • Que l’Ajuntament de Barcelona posi en marxa totes les iniciatives necessàries per tal que els llaços grocs en denúncia per la situació en la que es troben els presos polítics continuïn a les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i de les seus de districte tal com es va aprovar en Junta de Portaveus del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

Barcelona, 18 de març de 2019

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: