Sònia Recasens: “Avui assistim a la constatació de que el govern Colau ha dimitit del pacte de terrasses que va assolir un gran consens”

Recasens plenari 3.jpg

La portaveu adjunta del PDeCAT critica que l’executiu de Barcelona en Comú hagi creat un conflicte amb el sector de les terrasses i acusa el govern de “passar d’estar al front de la pancarta a estar al front de la confrontació”

 

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, ha dit “avui assistim a la constatació de que el govern ha dimitit del pacte de terrasses que va assolir un gran consens”. Sònia Recasens ha criticat que l’executiu d’Ada Colau hagi creat un conflicte amb el sector de les terrasses i acusa el govern de Barcelona en Comú  de “passar d’estar al front de la pancarta a estar al capdavant de la confrontació”.

 

Aquest matí, sota la presidència del regidor del Grup Demòcrata, Raimond Blasi, s’ha reunit en la primera sessió de treball la Comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’Ordenança de Terrasses al Districte de Ciutat Vella, que avui analitzava el deure de l’administració local amb relació al foment, suport i impuls de l’activitat econòmica vinculada a les terrasses de la restauració. El govern ha presentat un informe i hi ha hagut diversos compareixents, tant de representants del sector de la restauració com de diverses entitats del districte de Ciutat Vella.

 

En nom del PDeCAT ha intervingut la portaveu adjunta, Sònia Recasens, que ha destacat que “ens trobem davant la constatació d’un gran fracàs”. Recasens ha assenyalat que la nova ordenança de terrasses va assolir un gran consens, 38 dels 41 regidors hi van votar a favor, “va ser un pacte difícil d’assolir però no hi ha hagut cap normativa que assolís aquest nivell de consens. Ara ens trobem intentant posar ordre al desgavell que vostès han creat”. La portaveu adjunta ha assenyalat que el 82.9% dels usuaris de les terrasses de la ciutat són veïns de Barcelona, el que les converteix en un espai d’ús ciutadà claríssim, i tenen un gran impacte en la creació de llocs de treball però el govern ha generat un conflicte amb el sector.

 

“Pensa reaccionar la regidora Pin a les veus de desesperació de famílies senceres que parlen de pèrdua de temps, de diners, de llocs de treball?”, ha preguntat Recasens que ha afegit “no entenem les actitud bel·ligerants que sosté sempre el govern davant l’activitat econòmica, davant activitats dinamitzadores”.

 

La regidora ha explicat que, més enllà dels restauradors que defensen els seus interessos, hi ha un fil conductor en totes les queixes que s’han sentit d’avui en el decurs de la comissió: “no troben ningú a l’altra banda; no troben ningú del govern que els expliqui el per què de denegacions de permisos per a terrasses; es queixen de manca de transparència, de manca d’interlocució, que no se’ls escolta; i darrera de tot hi ha gent, famílies, llocs de treball”. Altre aspectes coincidents en les diferents intervencions, ha assenyalat,  han estat la inseguretat que es viu a Ciutat Vella, “un districte que ha fet massa passes enrere”; la inacció del govern municipal amb la venda ambulant o la pèrdua de control de l’espai públic. Recasens ha lamentat que, en diferents compareixences, s’hagi sentit paraules com “angoixa, agressió, nul·la empatia; els polítics no estem per generar més problemes, el govern hauria de conciliar interessos”. “Avui assistim a la constatació de que el govern ha dimitit del pacte de terrasses que vam assolir fa poc”, ha denunciat Sònia Recasens.

 

“Des del PDeCAT demanem que la regidora Pin reaccioni, que es posi al capdavant del districte i escolti els restauradors; que el govern es posi les piles i, en els pocs mesos que queden, deixi d’espatllar una ordenança que es va aconseguir pactar i que va tenir ampli consens”, ha dit.

 

La regidora ha acusat el govern d’Ada Colau de “passar d’estar al front de la pancarta a estar al front de la confrontació i de la judicialització de tots els temes”. “Demanem que des de administració es faci acompanyament i suport perquè la normativa de la que ens hem dotat, per ampli consens,  s’apliquin amb sentit comú”, ha conclòs.

 

 

Barcelona, 12 de març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: