El PDeCAT denuncia el retard d’un any de les obres per a l’obertura del carrer de la Diputació a Hostafrancs

dipu.jpg

La regidora Irma Rognoni, adscrita al districte de Sants- Montjuïc, lamenta que el govern no hagi fet cap procés participatiu per decidir els usos del futur equipament municipal ni per parlar de les desafectacions dels habitatges derivades del PERI d’Hostafrancs que caldria impulsar arran de l’obertura d’obertura del carrer Diputació, entre Tarragona i Creu Coberta

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, que presideix Xavier Trias, denuncia el retard en les obres per l’obertura del carrer de la Diputació. La regidora Irma Rognoni, adscrita al districte de Sants- Montjuïc, lamenta que el govern, tot i haver-ho aprovat al Consell Plenari del districte, no hagi fet cap procés participatiu per decidir els usos del futur equipament municipal ni per parlar de les desafectacions dels habitatges derivades del PERI d’Hostafrancs, que haurien d’impulsar-se arran l’obertura d’obertura del carrer Diputació, entre els carrers de Tarragona i la Creu Coberta.

 

Les obres per a l’obertura del carrer de la Diputació, entre el carrer Tarragona i  fins a Creu Coberta, al districte de Sants- Montjuic, formen part del PERI d’Hostafrancs, un projecte urbanístic que preveu convertir aquest carrer en un espai cívic amb el trànsit restringit i preveu la construcció d’un equipament per al barri. Aquestes obres haurien d’haver acabat el mes d’abril de 2018, però han estat totalment aturades durant mesos per les obres d’un hotel al mateix carrer. El Districte no les ha volgut acabar perquè sosté que les obres de l’hotel podrien malmetre la reurbanització del carrer. Ara, s’ha anunciat que les obres es reprendran i es situa la inauguració el proper mes de maig.

 

“Lamentem aquest retard. Han tingut les obres aturades prop d’un any”, ha afirmat Rognoni, que ha afegit “ara, a tres mesos de les eleccions, actuen. El calendari electoral marca el calendari del govern al districte”. La regidora ha criticat també que no s’hagi iniciat cap procés participatiu per decidir quins usos tindrà el futur espai municipal i que tampoc s’hagi iniciat cap procés de desafectació d’uns habitatges que depenen del PERI d’Hostafrancs al costat de la Gran Via, tal i com reclamen els veïns de la zona.

 

La regidora ha explicat que el mes de maig de 2017, el PDeCAT va presentar al Consell Municipal del districte una proposició, que es va transaccionar amb el govern i aprovar, que acordava: “Que s’iniciï en el mes d’octubre el procés participatiu per a finalitzar el PERI d’Hostafrancs amb la obertura del carrer Diputació. En que quedi clar el calendari d’execució (incloses les desafectacions que calgui dur a terme, els possibles equipaments i habitatges, i la urbanització peatonal del nou espai del carrer diputació) juntament amb el pressupost aproximat per a dur-ho a terme”.

 

“Tot l’aprovació d’aquesta iniciativa, i el temps que ha passat, el districte no ha fet cap procés participatiu per decidir els usos del futur equipament municipal, ni s’ha parlat de les desafectacions dels habitatges”, ha criticat Rognoni.  “S’acosten les eleccions, i tot són presses, per poder tenir acabat una part del PERI; però aquestes obres, que es podien haver acabat el mes d’abril de l’any passat, s’han acabat allargant un any més”, ha lamentat Rognoni.

 

 

Barcelona, 6 de març de 2019

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: