Sònia Recasens acusa el govern d’Ada Colau d’atacar l’honorabilitat dels treballadors de Serveis Funeraris

REcasens111.jpg

La portaveu adjunta del PDeCAT qualifica d’operació de pressió als grups municipals l’anunci que el govern obre una auditoria a l’empresa Serveis Funeraris de Barcelona sobre el sistema de facturació poques hores abans que el ple s’hagi de pronunciar sobre la creació d’una funerària publica

 

Sònia Recasens acusa el govern d’Ada Colau d’atacar l’honorabilitat dels treballadors de Serveis Funeraris. La portaveu adjunta del PDeCAT qualifica d’operació de pressió als grups municipals l’anunci que el govern obre una auditoria a l’empresa Serveis Funeraris de Barcelona sobre el sistema de facturació poques hores abans que el ple s’hagi de pronunciar sobre la creació d’una funerària publica.

 

Aquesta tarda, el regidor el regidor de Presidència, Eloi Badia, ha convocat una reunió amb els grups municipals, just abans d’oferir una roda de premsa, per anunciar que l’Ajuntament ha obert una inspecció del sistema de facturació de Serveis Funeraris de Barcelona, els resultats de la mateixa es coneixeran a finals de març, després que la Síndica de Greuges de Barcelona hagi rebut una queixa.

 

Recasens, en declaracions als mitjans, ha reprovat l’actitud de l’executiu per “una nova irresponsabilitat perquè ha pretès fer una operació de pressió als grups municipals a les portes d’una votació al plenari de demà, que suposadament aprovar la creació d’una funerària pública a la ciutat”.

 

Sònia Recasens ha criticat que Badia, en la seva intervenció davant els mitjans de comunicació  s’ha volgut mostrar caut i  no prejutjar, “però és una irresponsabilitat acusar de males praxis, de suposats drets vulnerats als consumidors, per un canvi en la manera de facturar a l’empresa de serveis funeraris”. La regidora ha explicat que, arran d’això, s’han triat 4 factures de 4.000 i que l’empresa té deu dies per donar resposta, però l’executiu extreu conclusions d’una inspecció sense esperar que acabi el procediment.

 

La portaveu adjunta ha qualificat de precipitada aquesta actuació del govern, “si hi ha drets dels consumidors vulnerats som els primers que demanarem que es vagi fins al final, però s’està sobrepassant una línia amb una acusació ex-ante, abans d’acabar qualsevol procediment, per fer una mesura de pressió davant el ple de demà”. La regidora ha afegit que també s’estan atacant els drets i la honorabilitat dels treballadors de Serveis Funeraris, una empresa mixta, ha recordat en la l’Ajuntament hi té participació; “si tenia alguna cosa a denunciar es podia haver fet des de les dues cadires que l’ajuntament té al consell administració. No entenem la manera de procedir davant càmeres i els mitjans de comunicació quan no es diu res al consell d’administració que va aprovar aquest canvi de facturació amb la presència del regidor Badia. Aquesta frivolització ens sembla irresponsable

 

La regidora del PDeCAT ha denunciat que l’alcaldessa avui hagi fet un vídeo a les xarxes socials instint en la necessitat de crear una funerària pública, però no hagi dit mai res sobre l’enfonsament de 144 nínxols al cementiri de Montjuic. “L’Alcaldessa, quan parla de situacions de vulnerabilitat i impactants pels sentiments, discrimina a en funció dels interessos que té. És una manera populista d’actuar”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 26 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: