L’Ajuntament s’adhereix a la campanya ‘Judici a la democràcia’ d’Òmnium Cultural en defensa dels drets civils amenaçats per l’arbitrarietat de l’Estat

 

ciurana.jpg

 

El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel Grup del PDeCAT, que també proclama que el dret a l’autodeterminació no és delicte, i que una àmplia majoria dels catalans ha expressat de forma reiterada que el vol exercir en llibertat

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha impulsat l’aprovació avui d’una Declaració Institucional de l’Ajuntament per la qual el consistori s’adhereix a la campanya ‘Judici a la democràcia’, que promou Òmnium Cultural, en defensa dels drets civils amenaçats per l’arbitrarietat de l’Estat. El Consell Plenari de l’Ajuntament ha aprovat aquesta iniciativa, amb la signatura dels grups municipals de PDeCAT, BComú, ERC, CUP i els dos regidors no adscrits i que ha llegit el portaveu del grup del Partit Demòcrata, Jaume Ciurana, que també proclama que el dret a l’autodeterminació no és delicte, i que una àmplia majoria dels catalans ha expressat de forma reiterada que el vol exercir en llibertat.

 

La Declaració, en el seu text expositiu, assenyala que:

 

El 13 de gener del 1898 l’escriptor francès Émile Zola publicava una carta al diari “L’Aurore” que es titulava “J’acusse…!” en la que es denunciava com l’Estat Francès havia prevaricat contra l’oficial de l’exèrcit Alfred Dreyfus en un cas d’espionatge internacional per ser aquest d’origen jueu, estat francès que s’havia deixat endur per una campanya pública i política antisemita en contra d‘Albert Dreyfus. Aquest text representa una fita històrica en la defensa dels drets civils i ha representat un model a seguir per denunciar l’arbitrarietat de l’estat quan aquest comença a utilitzar les institucions, sistema judicial i cossos policials per tal de perseguir persones per les seves idees polítiques, raça o adscripció religiosa o nacional.

 

Tenint en compte aquest precedent l’entitat social i civil Òmnium Cultural ha posat en marxa la campanya “Judici contra la democràcia #JoAcuso” per tal de denunciar el judici farsa que s’està duent a terme contra els líders polítics i socials del sobiranisme. L’arbitrarietat i politització de les institucions espanyoles i del seu estat de dret durant els últims dos anys ha sigut imparable i constant, des del rei als cossos de seguretat tot s’ha utilitzat per destruir una idea política democràtica i legal i els seus líders polítics i socials, tot per tal d’impedir que els catalans i catalanes exercim el nostre dret a l’autodeterminació en pau i llibertat.

 

L’Ajuntament de Barcelona històricament sempre s’ha posicionat en defensa dels drets cívics i socials, ja fos en la nostra terra o fora d’ella, per tant, no pot ser estrany a aquesta campanya que l’ateny tant com a capital de les llibertats com de capital de Catalunya.

 

En la seva part dispositiva, la Declaració Institucional, estableix que el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona acorda:

 

PRIMER. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona decideix adherir-se a la campanya Judici a la Democràcia que ha creat Òmnium Cultural i a la qual s’hi han adherit diverses entitats i institucions en defensa dels drets civils amenaçats per l’arbitrarietat de l’Estat Espanyol.

 

SEGON. Defensem que el dret a l’autodeterminació no és delicte, que aquest és un dret que una àmplia majoria dels catalans ha expressat de forma reiterada que vol exercir en llibertat.

 

 

 

Barcelona, 22 de febrer de 2019ciurana.jpgciurana.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: