Sònia Recasens: “Ada Colau ha supeditat el Pressupost de l’Ajuntament al de l’Estat per amagar retallades i una deficient gestió”

REcasens.jpg

 

Sònia Recasens ha defensat una proposició al Consell Municipal, que s’ha aprovat, que reclama que el govern municipal articuli els mecanismes necessaris per l’aprovació inicial del pressupost pel 2019

 

La portaveu adjunta del grup municipal del PDeCAT, Sònia Recasens, ha denunciat avui que “el govern d’Ada Colau ha supeditat el Pressupost de l’Ajuntament al de l’Estat per amagar retallades i una deficient gestió” . La regidora Sònia Recasens ha defensat una proposició al Consell Municipal, que s’ha aprovat, que reclama que el govern municipal articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.

 

Al Consell Municipal celebrat avui a l’Ajuntament Sònia Recasens ha presentat una proposició, que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP; l’abstenció de BComú, la CUP,  que acorda:

 

  1. Que el govern municipal articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.
  2. Iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals sobre unes bases solvents com a punt de partida per poder dialogar.

iii. Elaborar un document formal de Pressupost per l’actual exercici que sigui sotmès als mecanismes legalment previstos per tal de ser aprovats de forma definitiva.

 

La portaveu adjunta Sònia Recasens ha explicat que estem acabant el mes de febrer i “seguim sense Pressupostos Municipals, sense ni presentar un esborrany ni iniciar cap tipus de converses amb els grups de la oposició”. La regidora ha recordat que s’han aprovat proposicions, tant a la Comissió d’Economia de gener 2019 com al Consell Plenari del desembre 2018, demanant que es presenti un Pressupost i s’iniciïn les negociacions amb els Grups Municipals, “però el govern fa com si sentís ploure i no compleix amb allò que s’aprova”. També ha recordat que el pressupost és principal instrument que té l’Ajuntament per afrontar els reptes que es planteja la ciutat i per donar resposta a les necessitats dels seus ciutadans.

 

La regidora ha explicat que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va dir a la Comissió d’Economia del mes passat que esperava rebre 140 milions d’euros addicionals dels Pressupostos Generals de l’Estat, però aquests pressupostos no arribaran. “Els esperaven perquè els hi salvessin els mobles i amagar les retallades, ja no oficioses sinó oficials, de 118 milions d’euros de retallades perquè han entrat en pròrroga pressupostària”.

 

Recasens ha denunciat que el govern Colau hagi “supeditat el Pressupost de l’Ajuntament als Pressupostos Generals de l’Estat per amagar una deficient gestió i les retallades que efectuaran”.  “Ens neguem a sotmetre Barcelona a aquesta dependència de l’Estat, no en el nostre nom”, ha dit la regidora del Grup del PDeCAT, que ha destacat també que Barcelona tenia fortalesa a nivell financer i mai s’havien lligat l’aprovació dels comptes de l’Ajuntament als d’altres administracions, “però s’han carregat l’autonomia financera de la ciutat i la seva solvència”.

 

“Presentin d’una vegada un document de Pressupost a debat de manera urgent. Van intentar una carambola a tres bandes i han fracassat”, ha reclamat Recasens, que ha assenyalat que en anteriors exercicis, com el del 2017, el pressupost de l’Ajuntament es va aprovar el mes de gener i el de l’Estat no es va aprovar fins el mes de juny. “Ara no ho fan perquè intentaven amagar les retallades, entre elles d’un 7,9% en despesa corrent, necessitats bàsiques, el  fracàs més absolut”.

 

 

Barcelona, 22 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: