El PDeCAT demana que el govern municipal articuli els mecanismes necessaris per l’aprovació inicial del pressupost pel 2019

ciurana roda.jpg

Jaume Ciurana ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal, on també presentarà un prec sobre els ‘pisos rusc’ i un prec a l’alcaldessa per garantir la neutralitat institucional durant la celebració dels processos electorals

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana que el govern articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat. Jaume Ciurana ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal, on també presentarà un prec sobre els ‘pisos rusc’ i un prec a l’alcaldessa per garantir la neutralitat institucional durant la celebració dels processos electorals

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari (vegeu document adjunt). Novament ha iniciat la seva intervenció denunciant l’anormalitat democràtica que suposa que “persones bones, honestes i preparades estiguin assegudes per haver fet el que es van comprometre a fer:  donar veu al poble”.  Ciurana ha tingut un record especial per Joaquim Forn, “el nostre company i candida, que va defensar amb dignitat i encert les falses acusacions d’aquest judici polític” i també per a Josep Rull, que avui declara davant el Tribunal Suprem.

Referent a les iniciatives que el PDeCAT presentarà al plenari del Consell Municipal, Ciurana ha explicat que la proposició fa referència al pressupost i acorda:

  1. Que el govern municipal articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.
  2. Iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals sobre unes bases solvents com a punt de partida per poder dialogar.

iii. Elaborar un document formal de Pressupost per l’actual exercici que sigui sotmès als mecanismes legalment previstos per tal de ser aprovats de forma definitiva.

 

“Cal que el govern d’Ada Colau posi sobre la taula un document per l’aprovació del pressupost”, ha reclamat el portaveu que ha afegit “prou excuses, estem a finals de febrer, cal que presenti el Pressupost, és la seva obligació”. Ciurana s’ha referit a les declaracions d’Irene Montero,  portaveu de Podemos al Congrés dels Diputats, afirmant que els Pressupostos del PSOE presentaven retallades per la porta del darrera, “aquests eren els pressupostos que Colau volia que aprovéssim?”.

 

Ciurana ha explicat que el regidor Jordi Marti adreçarà una prec al govern  sobre les unitats infrahabitatge, conegudes popularment com ‘pisos rusc’. “Les intencions que tenia Colau en precampanya sobre habitatge, i que s’han demostrat un fracàs, segur que no eren infrahabitatges”, ha dit Ciurana. El prec demana “que s’actuï sense dilacions i de forma immediata i efectiva per detectar, clausurar i sancionar aquestes iniciatives, a la vegada que doni una resposta a les necessitats bàsiques d’atenció social que puguin tenir, si s’escau, els usuaris d’aquestes unitats d’infrahabitatge”.

 

El president del grup, Xavier Trias, adreçarà un prec a l’alcaldessa que demana “Quin és el capteniment del Govern Municipal per tal de garantir la neutralitat institucional durant la celebració de tots aquests processos electorals?”. “Cal garantir la neutralitat institucional”, ha dit Ciurana que ha lamentat que sovint els “defensors de la transparència actuen amb hàbits discutibles”, en aquest sentit ha criticat la col·locació, d’almenys tres grans lones publicitàries a parets mitgeres fent promoció de la política d’habitatge del govern Colau amb dades falses i esbiaixades. “És una mala praxi, metàfora del que ha estat la política d’Ada Colau que ha adoptat la política del clickbait, grans titulars per atraure clics però quan hi entres la informació et decep. És un clickbait constant, quan rasques no hi ha res, només frustració”.

 

Finalment, ha explicat que s’està negociant l’aprovació la següent Declaració institucional:

 

PRIMER. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona decideix adherir-se a la campanya Judici a la Democràcia que ha creat Òmnium Cultural i a la qual s’hi han adherit diverses entitats i institucions en defensa dels drets civils amenaçats per l’arbitrarietat de l’Estat Espanyol.

 

SEGON. Acusem a la justícia espanyola d’estar utilitzant arbitràriament el judici contra els líders sobiranistes com a causa general contra unes idees i contra qui les defensen de manera pacífica i legal.

 

TERCER. Acusem a l’Estat Espanyol d’haver utilitzat políticament els cossos de seguretat de l’estat i la justícia per tal de perseguir entitats i personalitats per les seves idees polítiques legals i democràtiques com són les de l’independentisme.

 

QUART. Ens reafirmem en la defensa de la Democràcia, les Llibertats i la Dignitat i demanem l’absolució dels líders polítics i socials del sobiranisme que estan sent jutjats per l’Estat Espanyol.

 

CINQUÉ. Defensem que el dret a l’autodeterminació no és delicte, que aquest és un dret que els catalans volem exercir en llibertat.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 20 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: