A instàncies del PDeCAT, el Govern Colau haurà de realitzar una diagnosi sobre l’estat del Parc privat edificat de la ciutat

Jordi Martí, que ha presentat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, afirma que “cal planificar perquè tenim una ciutat envellida des del punt de vista edificatori”

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona, que presideix Xavier Trias, el Govern d’Ada Colau haurà de realitzar una diagnosi sobre l’estat del Parc privat edificat de la ciutat. El regidor d’Urbanisme del Grup Demòcrata, Jordi Martí, que ha presentat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, ha afirmat que “cal planificar tenim una ciutat envellida des del punt de vista edificatori”.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat s’ha debatut una proposició, que s’ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, BComú, ERC,  PSC i PP; l’abstenció de C’s i la CUP,  que acorda:

 

  1. Que el Govern presenti, en el termini de dos mesos, una Diagnosi sobre l’estat de les edificacions que conformen el Parc privat edificat de la ciutat.

 

  1. Que el Govern creï de forma immediata una Taula de Treball en la qual, entre altres, hi participin els principals actors de la ciutat i entre altres, el Col·legi Oficial d’Arquitectes, el Col·legi d’Agents de la propietat immobiliària, la Cambra de la Propietat el Col·legi d’aparelladors i enginyers de l’edificació, que tingui com a objectiu proposar un full de ruta a mitjà termini per a l’actualització del Parc privat edificat de la ciutat.

 

El regidor Jordi Martí ha explicat que “tenim una ciutat envellida des del punt de vista edificatori, un 10% dels habitatges privats tenen 120 anys”, i això “ens dona caràcter, enriqueix el patrimoni, però requereix molta atenció, importants inversions perquè no es malmeti el patrimoni i adaptar-se a nous requeriments normatius. És un gran repte col·lectiu que implica Ajuntament, Generalitat, Estat  i també els privats”.

 

Jordi Martí ha explicat que la crisi econòmica ha impactat negativament en el manteniment dels habitatges, i ha apostat “per preveure i planificar, no anar a reacció i darrera dels problemes, i fer-ho d’acord amb els sectors i col·legis professionals implicats, la Cambra de la Propietat Urbana, l’Associació de Promotors i el Govern de la Generalitat”; i ha afegit que “posar al dia el parc d’habitatge serveix també per promoure l’economia  local, a la cuitat hi ha centenars de petites i mitjanes empreses dedicades a la rehabilitació”. El regidor Martí ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa “que no pretén començar de zero, aprofitar el que hi ha i amb més ambició tenir una diagnosi, en els propers mesos tenir un esbós general per seguir treballant”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: