Jordi Martí: “Hem de garantir el futur del zoo, amb millores de benestar animal, implicació dels treballadors, transparència i inversions”

 

El Grup del PDeCAT vota a favor Pla Estratègic del Nou Model del Zoo i de la modificació de l’Ordenança sobre Protecció, la Tinença i la Venda d’animals, promoguda per la Plataforma Zoo XXI perquè “no es deixi perdre l’ocasió d’arribar a un acord, perquè no es perdi el Zoo”

 

El regidor del Grup Municipal del PDeCAT Jordi Martí ha afirmat aquesta tarda, a la Comissió de d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, que “hem de garantir el futur del zoo, amb millores de benestar animal, implicació dels treballadors, transparència i inversions”. El PDeCAT ha votat a favor del Pla Estratègic del Nou Model del Zoo i de la modificació de l’Ordenança sobre Protecció, la Tinença i la Venda d’animals, promoguda per la Plataforma Zoo XXI perquè “no es deixi perdre l’ocasió d’arribar a un acord, perquè no es perdi el Zoo”.

 

A la Comissió de d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat s’ha debatut sobre futur del Zoo. S’ha aprovat inicialment el document del “Pla Estratègic del Nou Model del Zoo de Barcelona: una mirada cap al futur”; i també s’ha aprovat inicialment la modificació de l’Ordenança sobre Protecció, la Tinença i la Venda d’animals, promoguda per la Plataforma Zoo XXI. Aquest punt és una proposició d’iniciativa ciutadana i han estat els seus impulsors, la Plataforma Zoo XXI, els que l’han defensat a la comissió. El PDeCAT ha donat suport als dos punts, que ara s’han de sotmetre a un període d’informació pública.

 

Jordi Martí ha destacat que el Pla Estratègic del Nou Model de Zoo és molt important pel present i pel futur d’aquest equipament. “Quan vam estar al govern vam fer una aposta pel present i pel futur, i la mantenim”, ha afirmat Martí, que ha afegit que “ha passat el temps, però ens mantenim ferms en que el zoo tingui futur i incorpori les millores que ens demana la societat moderna, amb garanties pel benestar animal, i la implicació de treballadors, amb transparència i amb inversions que assegurin els discursos que es fan”.

 

El regidor del PDeCAT ha lamentat, però, la mala praxi del govern durant el tràmit d’aquest pla estratègic, “han confrontat gairebé tothom, han enganyat molta gent, el comitè  empresa, els grups de l’oposició; estem lluny d’arribar a l’acord amb aquest Pla estratègic, però no és impossible, i per això hi votarem a favor, de manera responsable i oferint la nostra col·laboració per arribar a una confluència que ens permeti tenir un zoo de futur”.

 

Respecte la modificació de l’Ordenança sobre Protecció, la Tinença i la Venda d’animals, promoguda per la Plataforma Zoo XXI, Martí ha destacat que és la primera iniciativa que es tramita a l’Ajuntament, i ha agraït a la Plataforma la seva feina. El regidor ha explicat que el PDeCAT ha col·laborat amb la iniciativa ciutadana i ha presentat al·legacions, “estem aquí per ajudar que les coses vagin endavant i per garantir un zoo millor, que no es garanteix només amb inversions sinó que cal un govern eficaç”. En aquest sentit, Martí  ha lamentat que al llarg del mandat hi ha hagut molt poc lideratge polític per part del govern Colau al zoo, fet que ha provocat desconfiança. Martí ha reclamat que “els criteris científics primin per sobre dels polítics”, i que no es deixi perdre l’ocasió “d’arribar a un acord perquè no es perdi el Zoo, un zoo de ciutat i de país”.

 

 

 

Barcelona, 13 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: