El PDeCAT aconsegueix que el govern hagi d’obrir una investigació interna sobre filtracions d’operacions contra el ‘top manta’

Marti comi.jpg

 

El regidor del Partit Demòcrata Jordi Martí, que ha defensat una proposició a la Comissió de Presidència que ha estat aprovada, afirma que “no fem cap acusació a les treballadores, tenen presumpció d’innocència, però cal esvair dubtes”

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha aconseguit que el govern hagi d’obrir un expedient intern d’investigació sobre operacions policials facilitades per treballadores municipals a persones que realitzen venda ambulant il·legal. El regidor Jordi Martí, que ha defensat una proposició a la Comissió de Presidència que ha estat aprovada, afirma que “no fem cap acusació a les treballadores, tenen presumpció d’innocència, però cal esvair dubtes amb una investigació interna”.

 

A la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció el PDeCAT ha presentat una proposició, aprovada amb els vots del PDeCAT, C’s, PSC i PP; i els vots en contra de BComú, ERC, i la CUP, que acorda:

 

  • Demana a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, màxima responsable de la seguretat a la ciutat, que s’obri un expedient intern d’investigació a fi d’aclarir els fets produïts respecte a la suposada informació sobre operacions policials facilitada per dues treballadores de l’Ajuntament a persones que realitzen venda ambulant il·legal.

 

  • Que l’Ajuntament presenti un informe sobre aquests fets en els propers dos mesos a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció.

 

  • Que l’Ajuntament porti aquests fets a avaluació de la Comissió de Transparència i Bon Govern.

 

 

Jordi Martí ha explicat que en el darrer Plenari Municipal el president del grup del PDeCAT, Xavier Trias, va adreçar un prec a l’alcaldessa per tal d’obrir una investigació interna per esclarir si hi havia hagut filtracions sobre operatius policials per part de treballadores municipals envers persones que realitzen venda ambulant il·legal. “No vam quedar convençuts de les explicacions de l’alcaldessa, que es va negar a acceptar el prec, i per això presentem avui aquesta proposició”, ha dit.

 

Jordi Martí ha expressat la seva preocupació perquè al llarg del mandat hi ha hagut situacions, informacions, opinions d’alguns sindicats, presència de membres del govern municipal darrera la pancarta en manifestacions en suport del top manta, “en definitiva, una certa ombra de dubte, davant certes actituds de membres del govern i treballadors municipals respecte els interessos de la gent que es dedica al ‘top manta’, que han creat un cert caldo de cultiu”. Martí es referia així al fet que han aparegut informacions sobre treballadores de l’Ajuntament de Barcelona que, presumptament, van alertar a maners d’una operació policial a la ciutat contra la venda ambulant il·legal. “Ha passat en dues ocasions i davant actuacions de diferents policies, Policia Portuària, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana; és molt greu interferir en actuacions policials d’altres administracions”, ha dit Martí.

 

“Volem que s’obri un expedient intern d’investigació, que se’ns presenti i es porti a la Comissió de Transparència i Bon Govern”, ha dit Martí, que ha afegit que sovint no serveix per a res enviar denúncies als òrgans de transparència perquè “estan col·lapsats, i no en tenim retorn”. “És molt senzill, si estan segurs que no ha passat digui’ns-ho amb un expedient”, ha reclamat Martí, que també ha insistit en que “no fem cap acusació a les treballadores, tenen presumpció d’innocència, però cal esvair dubtes amb una investigació interna. Han de donar explicacions sobre uns indicis que són suficients per obrir una investigació”.  La proposició del Grup del  PDeCAT s’ha aprovat i Martí ha recordat el valor polític dels pronunciaments de les comissions i del plenari: “s’ha aprovat i el govern ho hauria de tirar endavant, en no fer-ho no estarien fent cas a un mandat majoritari de la comissió, però el govern està massa acostumat a no fer el que les majories li demanem”.

 

Barcelona, 13 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: