A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament elaborarà un informe sobre l’estat de les escoles bressol a la ciutat de Barcelona

Rognoni.jpg

Irma Rognoni ha defensat la proposició que demana aquest balanç a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, i que haurà d’incloure escoles que s’haurien d’haver obert i s’han retardat, escoles pendents d’ubicació definitiva i escoles amb problemes de manteniment, entre d’altres aspectes

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, l’Ajuntament elaborarà un informe sobre l’estat de les escoles bressol a la ciutat de Barcelona. La regidora Irma Rognoni ha defensat la proposició que demana aquest balanç a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, i que haurà d’incloure escoles que s’haurien d’haver obert i s’han retardat, escoles pendents d’ubicació definitiva i escoles amb problemes de manteniment, entre d’altres aspectes.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, la regidora Irma Rognoni ha presentat una proposició, aprovada per unanimitat, que insta el Govern municipal a: “Lliurar un informe abans de la propera comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del mes de març que es debati en el si de la comissió, on es recullin:

 

–    Escoles bressols que s’haurien d’haver obert i s’han retardat.

–    Escoles que estant pendents d’ubicació definitiva, gestions fetes i previsions de futur.

–    Escoles amb greus problemes de manteniment, gestions fetes, pressupost destinat i previsions de futur”.

 

“Estem a final de mandat i ha arribat l’hora de fer balanç entre les promeses i el que realment ha fet el govern”, ha dit Rognoni, que ha afegit que “per això demanem la fotografia que reculli l’estat educatiu de la ciutat, de les escoles bressol, quines s’haurien d’haver obert i quines s’han retardat; quines estan pendents d’ubicació definitiva i quines previsions de futur tenen; i les escoles que tenen problemes de manteniment”.

 

“Tots els grups estan amoïnats; Ada Colau va prometre en la campanya municipal de 2015 que faria 30 Escoles Bressols Municipals, amb una inversió de 100 milions d’euros, però el balanç final no ha estat aquest”, ha dit la regidora Rognoni, que també ha criticat “la provisionalitat d’algunes escoles per la mala planificació i que encara es troben en barracots”. La regidora del Grup del PDeCAT ha recordat que en el passat mandat, en plena crisi, es va fer un gran esforç prioritzant les escoles bressol i se’n van posar en funcionament 29. També ha explicat que es va elaborar una auditoria sobre l’estat dels centres educatius de la ciutat, amb una antiguitat mitjana de 31 anys i que va detectar centres amb mancances de manteniment acumulades de molts anys, i que proposava una inversió de 250 milions d’euros per millorar-los.

 

Tots els grups han votat a favor de la iniciativa del PDeCAT. Irma Rognoni ha agraït els vots i també que el govern s’hagi compromès a presentar l’informe per poder ser debatut a la comissió.

 

 

Barcelona, 11 de febrer de 2019

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: