El PDeCAT demana a l’Ajuntament un pla per actualitzar el Parc privat edificat a la ciutat de Barcelona

El grup municipal del PDeCAT ho reclamarà amb una proposició que es debatrà a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat; a les altres comissions reclama un informe sobre escoles bressol, l’actualització de l’Atles Comercial de Barcelona i un expedient intern d’investigació per aclarir la suposada informació sobre operacions policials

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana a l’Ajuntament de Barcelona un pla per actualitzar el Parc privat edificat a la ciutat de Barcelona. El PDeCAT ho reclamarà amb una proposició que es debatrà a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat; a les altres comissions reclama també un informe sobre escoles bressol, l’actualització  de l’Atles Comercial de Barcelona i un expedient intern d’investigació per aclarir la suposada informació sobre operacions policials facilitada per dues treballadores de l’Ajuntament a persones que realitzen venda ambulant il·legal.

 

La setmana vinent se celebraran a l’Ajuntament les diferents comissions de plenari (vegeu document adjunt amb les iniciatives que presentarà el PDeCAT). La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que celebra les seves sessions habitualment el dimarts a matí, tindrà lloc dilluns 11 de febrer, per no coincidir amb l’inici al Tribunal Suprem del judici al procés. La regidora Irma Rognoni presentarà una proposició que insta el govern municipal a:

 

“Lliurar un informe abans de la propera comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del mes de març que es debati en el si de la comissió, on es recullin:

 

–    Escoles bressols que s’haurien d’haver obert i s’han retardat.

–    Escoles que estant pendents d’ubicació definitiva, gestions fetes i previsions de futur.

–    Escoles amb greus problemes de manteniment, gestions fetes, pressupost destinat i previsions de futur”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda, de dimarts a la tarda, el regidor Raimond Blasi defensarà una proposició que fa referència a l’Atles Comercial de Barcelona. Ja fa 15 anys de la publicació de l’Atles comercial de Barcelona, publicació que permet conèixer la realitat del teixit comercial de la ciutat i del seu àmbit d’influència. Aquesta publicació va néixer amb la voluntat d’esdevenir un punt de referència bàsic per a l’elaboració de qualsevol tipus d’estratègia de futur en el sector comercial. Hi ha una evolució continua del món del comerç a la ciutat, així com els canvis que han experimentat els hàbits de consum de la població. La proposició que se sotmetrà a votació acorda: “La Comissió d’Economia i Hisenda acorda sol·licitar al govern municipal que encarregui la revisió i actualització de l’Atles Comercial de Barcelona, per tal d’oferir una radiografia actualitzada del sector i que segueixi sent una font bàsica d’informació per elaborar estratègies comercials a la ciutat.

 

Dimecres al matí, a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, el regidor Jordi Martí defensarà la següent proposició:

 

  • Demana a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, màxima responsable de la seguretat a la ciutat, que s’obri un expedient intern d’investigació a fi d’aclarir els fets produïts respecte a la suposada informació sobre operacions policials facilitada per dues treballadores de l’Ajuntament a persones que realitzen venda ambulant il·legal.

 

  • Que l’Ajuntament presenti un informe sobre aquests fets en els propers dos mesos a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció.

 

  • Que l’Ajuntament porti aquests fets a avaluació de la Comissió de Transparència i Bon Govern.

 

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Jordi Martí, defensarà una proposició sobre l’estat de les edificacions que conformen el Parc privat edificat de la ciutat. En els atesos la proposició assenyala:

 

  • Atesa l’antiguitat del parc privat edificat de la ciutat i al dèficit acumulat d’inversió en rehabilitació.

 

  • Atesa la davallada de l’activitat del sector de la construcció i a la importància d’aquest en l’economia de la ciutat.

 

  • Atès que la voluntat expressada pel Govern d’incentivar la rehabilitació, mitjançant la presentació l’any 2016 de la Mesura de Govern ‘Arquitectura, ciutat i patrimoni’, i mitjançant els compromisos d’acció en la rehabilitació que s’obligà al ‘Pla pel Dret a l’habitatge 2016-2025’.

 

  • Atès que qualsevol mesura d’acció s’ha de sustentar en una bona Diagnosi, i que les accions en el sector de la rehabilitació han de realitzar-se, perquè siguin efectives, de forma sostinguda en horitzons temporals més enllà que els propis dels mandats electorals.

 

La proposició acorda:

 

  1. Que el Govern presenti, en el termini de DOS mesos, una Diagnosi sobre l’estat de les edificacions que conformen el Parc privat edificat de la ciutat.

 

  1. Que el Govern creï de forma immediata una Taula de Treball en la qual, entre altres, hi participin els principals actors de la ciutat i entre altres, el Col·legi Oficial d’Arquitectes, el Col·legi d’Agents de la propietat immobiliària, la Cambra de la Propietat el Col·legi d’aparelladors i enginyers de l’edificació, que tingui com a objectiu proposar un full de ruta a mitjà termini per a l’actualització del Parc privat edificat de la ciutat.

 

 

 

 

 

Barcelona, 8 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: