El PDeCAT alerta que la suspensió de llicències al carrer Girona pot suposar un nou nyap del govern Colau en la línia del de la Superilla del Poblenou

 Vila roda de premsa 2.jpg

La regidora Francina Vila critica la decisió de l’executiu municipal a quatre mesos de les eleccions, i reclama a l’executiu municipal un procés transparent de diàleg i conèixer el projecte pel carrer Girona, “si és que n’hi ha; i si no hi ha tal projecte, el govern hauria de retirar la suspensió”

 

La regidora del PDeCAT adscrita al districte de l’Eixample, Francina Vila, ha  alertat que la suspensió durant un any de l’atorgament de noves llicències d’activitats de concurrència pública en l’àmbit del carrer Girona pot suposar un nou nyap del govern Colau, com ho va ser la Superilla del Poblenou. Francina Vila ha criticat la decisió, a quatre mesos de les eleccions, i ha reclamat a l’executiu municipal un procés transparent de diàleg i conèixer el projecte pel carrer Girona, “si és que n’hi ha; i si no hi ha tal projecte, el govern hauria de retirar la suspensió”.

 

El govern municipal ha anunciat avui la suspensió, durant un any, de l’atorgament de noves llicències d’activitats de concurrència pública en l’àmbit del carrer Girona  per elaborar un pla d’usos per aquesta zona de l’Eixample, que preveu entre altres convertir el carrer Girona en un eix verd. Francina Vila, regidora del PDeCAT adscrita al districte de l’Eixample i també responsable de Mobilitat, s’ha mostrat molt crítica amb la decisió del govern de suspendre les llicències del carrer Girona i els seus entorns. “No ens han explicat a què respon la suspensió. No sabem com actuarà al carrer Girona. No han explicat quin projecte tenen, ni com serà aquesta pacificació”, ha criticat Vila. La regidora ha afirmat que, a quatre mesos de les eleccions municipals, “no es poden prendre aquestes decisions que tenen un impacte tan important a la ciutat”. “Quan de temps durarà aquesta suspensió? Quan veurem el carrer Girona pacificat? En aquest mandat no. Novament un anunci que és una incertesa…”, ha lamentat.

 

Vila ha recordat que “la trama de l’Eixample, un dels districtes més densos de la ciutat, afavoreix la ciutat compacta, la concentració de serveis i la diversitat comercial”. “Defensem uns barris que no siguin monocultiu de serveis o de comerç, i que cada veí i veïna trobi, al seu entorn més immediat, allò que necessita per al seu dia a dia. Defensem, i hem impulsat, un model de ciutat més humà. Una ciutat a la mida de les persones, més verda i on es pugui caminar amb seguretat i on el transport públic sigui de qualitat i eficient per a la ciutadania”, ha afirmat Vila.

 

La regidora Francina Vila ha alertat que al carrer Girona “pot haver-hi un nou nyap del Govern Colau, com ja ha passat a la Superilla del Poblenou o com amb la reurbanització de la Ronda de Sant Antoni”. Francina Vila ha recordat que “a l’Eixample ja hem patit la mala planificació del govern municipal: suspenen les llicències d’obres i d’activitat d’un conjunt de solars, que a dia d’avui, encara en desconeixem  l’ús i el projecte concret que hi ha darrera de molts d’ells. El govern municipal ha utilitzat un instrument urbanístic de manera indiscriminada sense conèixer l’interès general concret”, i ha afegit que “això podria tornar a ser el cas del Carrer Girona”.

 

“Exigim conèixer el projecte pel carrer Girona, si és que n’hi ha. I que el govern garanteixi un procés transparent de diàleg. I si no hi ha tal projecte, el govern hauria de retirar la suspensió”, ha finalitzat la regidora. .

 

 

Barcelona, 4 de febrer de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: