El PDeCAT denuncia la paràlisi del Govern Colau a l’entorn de la recuperació del Tramvia Blau després d’un any de tenir-lo fora de servei

tramvia.jpg

Els regidors de Mobilitat i de Sarrià-Sant Gervasi del Grup Municipal Demòcrata, Francina Vila i Jordi Martí respectivament, reclamen a l’executiu municipal que impulsin un projecte i la inversió que asseguri que es recuperarà aquest transport emblemàtic i icònic de la ciutat de Barcelona   

 

El regidors de Mobilitat i de de Sarrià-Sant Gervasi del Grup Municipal del PDeCAT, Francina Vila i Jordi Martí respectivament, han denunciat avui  la paràlisi del Govern que encapçala Ada Colau a l’entorn de la recuperació del Tramvia Blau després d’un any de tenir-lo fora de servei. Francina Vila i Jordi Martí han reclamat a l’executiu municipal que impulsin un projecte i la inversió que asseguri que es recuperarà aquest transport emblemàtic i icònic de la ciutat de Barcelona.

 

Aquesta setmana es compleix el primer any des que el Govern d’Ada Colau va forçar, el mes de gener de 2018, l’aturada indefinida del servei del Tramvia Blau, la històrica infraestructura ferroviària que unia, per l’Avinguda Tibidabo, la plaça Kennedy i la plaça del Doctor Andreu amb unitats de les que van estar circulant pels carrers de tot Barcelona durant el segle XX. A instàncies de l’Ajuntament, l’empresa TMB, que presideix la regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, va aturar de manera indefinida el servei del Tramvia Blau, i em va condicionar de manera difusa la seva recuperació a una pla de reforma i rehabilitació tant de l’avinguda com del mateix servei ferroviari sense tenir un projecte, ni partida pressupostària acordats.

 

A parer del regidor Jordi Martí, “el Tramvia Blau és una icona de la ciutat, que no mereix el mal tracte de qui ens governa”. Martí, també president del Consell de Districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha recordat que un any després “només coneixem a través dels mitjans de comunicació que la inversió que hauria previst l’Ajuntament per fer possible la recuperació del Tramvia Blau és d’uns 11 milions d’euros; però aquests no apareixen per enlloc en les previsions de l’Ajuntament de Colau en les projeccions pressupostàries pels pròxims anys. Són 11 milions més de retallades, que directament patim els veïns i veïnes de Sarrià-Sant Gervasi”.

 

Per a Francina Vila, “és urgent i prioritari que el Govern municipal aprovi els projectes executius i comprometi les inversions que han de fer possible la recuperació d’aquesta emblemàtica infraestructura de la mobilitat a Barcelona”.  Vila i Martí han anunciat iniciatives del Grup del PDeCAT sobre la recuperació del Tramvia Blau tant a la pròxima Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, com al plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi i al Consell d’Administració de TMB, de la ma del regidor Raimond Blasi.

 

 

 

Barcelona, 29 de gener de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: