El Grup del PDeCAT demana a l’Ajuntament que deixi de col•laborar amb ‘España Global’ si es dedica a combatre l’independentisme i els drets civils dels presos polítics i exiliats

El portaveu Jaume Ciurana registra un Prec dirigit a l’Alcaldessa Colau en que reclama que el consistori deixi de donar suport institucional a aquesta Secretaria d’Estat

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha demanat avui al Govern municipal d’Ada Colau que l’Ajuntament deixi de col·laborar amb ‘España Global’ si es dedica a combatre l’independentisme i els drets civils dels presos polítics i exiliats. El portaveu del Grup del Partit Demòcrata, Jaume Ciurana, ha registrat un Prec dirigit a l’Alcaldessa en que reclama que el consistori deixi de donar suport institucional a aquesta Secretaria d’Estat.

 

L’Ajuntament de Barcelona com a institució col·labora i dóna suport a la Secretaria d’Estat de l’España Global. Aquest programa, creat pel Govern espanyol del PP amb el nom de ‘Marca España’, va ascendir a secretaria d’Estat amb l’arribada a La Moncloa del president Pedro Sánchez amb el PSOE. Sánchez nomenà secretària d’Estat de l’España Global a qui fou eurodiputada per UPyD i més tard fitxatge estrella del mateix Sánchez per la llista dels PSOE a Madrid a les eleccions al Congrés del 2015, Irene Lozano.

 

La secretària d’Estado Irene Lozano ha anunciat a través d’una entrevista amb l’Agència EFE que al govern espanyol hi ha “una preocupació general” amb l’arribada de les dates en que s’ha de celebrar el judici al Tribunal Suprem i que la seva oficina està preparada per a contrarestar les campanyes de “desinformació” i “fake news” procedents de l’independentisme i de qui defensa l’existència de presos polítics i exiliats.  Jaume Ciurana ha denunciat que “España Global destinarà recursos públics i es prepara per a combatre una ideologia democràtica, com és la independentista, i a combatre també els drets civils dels presos polítics i els exiliats”.

 

Ciurana ha exposat que aquesta operació de propaganda “va radicalment en contra dels seus objectius inicials i de tots els valors de Democràcia i Llibertat que reiteradament hem defensat des de l’Ajuntament de Barcelona”. El portaveu del Grup del PDeCAT recorda que España Global té com a objectiu “millorar la percepció del país a l’estranger i entre els propis espanyols”, fonamentalment centrats en la “promoció de mesures per a millorar la imatge exterior d’Espanya, així com la coordinació de totes les administracions, òrgans, organismes i entitats concernides i participants en l’execució de les actuacions per a la promoció de la imatge exterior d’España”. Entre aquestes i entitats i institucions hi ha ministeris, governs autonòmics, ajuntament, mitjans de comunicació i altres entitats.

 

Per tot plegat, Jaume Ciurana ha reclamat avui a l’Alcaldessa Ada Colau, per mitjà d’un Prec, que “l’Ajuntament de Barcelona cesi qualsevol col·laboració i suport a la Secretaría de Estado de España Global”.

 

 

Barcelona, 28 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: