Xavier Trias a Ada Colau: “vostè és la reina de l’engany, de la demagògia; només fa que discursos buits i centrifuga responsabilitats”

Trias ple.jpg

 

 El president del Grup de PDeCAT, durant el debat de l’Estat de la Ciutat, reclama a l’alcaldessa que corregeixi la manera d’actuar i li recorda les paraules que va pronunciar quan va ser investida alcaldessa: “va dir ’feu-nos fora sinó fem el que diem’; doncs  ja sap el què li passarà”

 

El President del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha afirmat aquest matí, dirigint-se a l’alcaldessa Ada Colau, que “vostè és la reina de l’engany, de la demagògia; només fa que discursos buits i centrifuga responsabilitats”. L’exalcalde Xavier Trias, durant el debat de l’Estat de la Ciutat, ha reclama a l’alcaldessa que corregeixi la seva manera d’actuar, i li ha recordat les paraules que va pronunciar quan va ser investida alcaldessa: “va dir ‘feu-nos fora sinó fem el que diem’; doncs ja sap el què li passarà”.

 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona una sessió extraordinària del Plenari del Consell Municipal per debatre l’informe anual de l’Estat de la Ciutat 2018 que ha presentat l’alcaldessa Ada Colau. Xavier Trias, dirigint-se a l’alcaldessa després d’escoltar la seva intervenció, ha afirmat amb vehemència “és capaç de desconcertar-me, sempre. És una centrifugadora”. Trias ha afirmat que, per Colau i el seu govern,  “la culpa de tot la tenen sempre els altres”. “Vostès són els bons, els participatius, els progressistes, els socials, els millors de tot, han fet el que no ha fet ningú mai i la culpa de tot la tenen els altres”.

 

Xavier Trias ha qualificat Ada Colau de “reina de l’engany, de la demagògia, que es passa el dia fent discursos buits”. El president del grup Demòcrata ha criticat que el govern aprovi coses que sap que en el proper no es faran, perquè “no té complicitat ni la busca; busca l’enfrontament”. “Per vostè, nosaltres som els fastigosos, els que estem al costat dels poderosos, i vostès al costat dels humils dels que forma part. Mai un govern de l’Ajuntament havia actuat amb aquest menyspreu a l’oposició i, a sobre, fent  veure que no és així”, ha criticat.

 

Trias ha remarcat que la ciutat té problemes en: seguretat, “vostè és la màxima responsable perquè ho ha volgut”; problemes greus amb l’habitatge, “en farà molt poc, i el poc que ha pogut tirar endavant és gràcies a l’acord de BAMSA”; diuen que són el màxim exemple fent inversió en despesa social, “però tenim problemes socials com mai”. El president del grup del PDeCAT ha criticat també la iniciativa municipal de crear un servei d’odontologia, “als CAP’s ja hi ha dentistes. Per què no ho poden fer ells? Per què vol trencar el sistema sanitari? És un disbarat, és propaganda. Es passen el dia fent propaganda”.

 

Xavier Trias ha reclamat a l’alcaldessa que “corregeixi les formes, la manera d’entendre’s amb l’oposició, la manera d’actuar”. “Això  no pot seguir així, diu que són els de la participació, però els veïns diuen que no els reben, només reben als seus, han creat una nova casta”, ha dit. El president del grup municipal del PDeCAT ha criticat que l’executiu que encapçala Colau ha creat un “ajuntament tancat en si mateix, cofoi de si mateix, s’expliquen històries i el que és pitjor és que se les creuen”.  Trias ha denunciat també que “per primer cop, a l’Ajuntament, es produeix el que criticaven tant d’altres administracions, les retallades”. “Deixaran una situació molt difícil al proper alcalde/essa, amb una situació econòmica que no podran tirar endavant coses que han promès”, ha reblat.

 

Trias ha criticat que el govern situï com a èxits del mandat acords com els de la Model, les Glòries o el Barça; “i haurien de ser més modestos, aquests acords són el resultat d’un procés, però vostès tenen l’estil del Màgic Andreu, de posar-se medalles”; i ha preguntat al govern què podran explicar quan acabi la seva trajectòria.

 

Xavier Trias ha agraït a l’alcaldessa la seva actitud amb els presos polítics, i amb en Joaquim Forn, que aquest dimecres va anunciar que es presentava per encapçalar una candidatura integradora per guanyar l’alcaldia de Barcelona. Trias ha recordat que, en altres ocasions, era Forn qui participava en aquest debat, “si avui ell estigués aquí els hi diria que vostè són ‘una broma pels rics, una amenaça per les classes mitjanes i un càstig pels més desafavorits’. Avui, jo hi afegeixo, recordant les paraules que Ada Colau va pronunciar quan va ser investida alcaldessa: “va dir ‘feu-nos fora sinó fem el que diem’ ”; doncs ja sap el què li passarà, perquè no fan el que deien”.

 

 

Barcelona, 25 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: