Trias reclama a la Fiscalia de l’Estat que reflexioni sobre unes acusacions lamentables i demana que les qüestions polítiques es resolguin a través del diàleg polític

Trias families presos.jpg

 

El Consell Municipal aprovarà demà una Declaració Institucional de suport als presos polítics i en defensa dels drets civils, socials i polítics abans de l’inici del judici al Tribunal Suprem

 

El president del Grup Municipal del PDeCAT reclama a la Fiscalia de l’Estat que reflexioni sobre unes acusacions lamentables i demana que les qüestions polítiques es resolguin  a través del diàleg polític. El Consell Municipal aprovarà demà una Declaració Institucional de suport als presos polítics i en defensa dels drets civils, socials i polítics abans de l’inici del judici al Tribunal Suprem.

 

L’alcaldessa Ada Colau, acompanyada del president del grup municipal del PDeCAT, Xavier Trias; i de regidors dels grups d’ERC, la CUP i del regidor no adscrit, juntament amb representants de diferents entitats que lluiten per la defensa dels drets humans, han rebut aquest matí familiars dels presos polítics abans de l’inici del judici al Tribunal Suprem. Precisament, demà, el Consell Municipal aprovarà una Declaració Institucional de suport als presos polítics i en defensa dels drets civils, socials i polítics abans de l’inici del judici al Tribunal Suprem, i que compta amb el suport dels grups dels grups presents avui a l’acte.

 

El president del grup municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha assenyalat que “vivim un moment excepcional i, sobretot, el viurem en les properes setmanes quan se celebri aquest judici injust amb una actuació de l’Estat que intenta judicialitzar la política de manera partidista”.

 

Trias ha destacat que és important que l’Ajuntament de Barcelona es manifesti públicament  en suport dels presos i exiliats polítics i els seus familiars i  ha fet una crida a la fiscalia de l’Estat perquè reflexioni sobre les lamentables acusacions i a que judici es faci en condicions normals.  El president del Grup Demòcrata ha relatat que cada vegada que visita la presó de Lledoners “se li trenca el cor al veure persones innocents tancades en injusta presó preventiva, abusiva. Que es mantingui aquesta presó preventiva durant el judici és una vergonya”.  Trias ha fet una crida a que “les qüestions polítiques s’han de resoldre a través del diàleg polític”.

 

En nom dels familiars dels presos polítics ha intervingut Laura Masvidal, esposa de Joaquim Forn, que va ser regidor de l’Ajuntament durant 18 anys i primer tinent d’alcalde durant el mandat de Xavier Trias. Masvidal ha agraït, a l’alcaldessa i la resta de grups signants, la declaració que demà s’aprovarà, “ens dona força que l’Ajuntament de Barcelona faci una declaració donant-nos suport i assumint que aquest judici és contra la democràcia”. De cara al judici que aviat hauran d’afrontar els seus familiars empresonats, Masvidal ha dit que les famílies estan preparades, i ha assenyalat que aquest judici “és contra els representants de la ciutadania, és a dir, un judici en contra de tots nosaltres”.

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 24 de gener de 2019

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: