Trias denuncia que al ‘top manta’ s’hi suma un problema de convivència, i retreu a Colau que no actua i ha abandonat l’espai públic

 

El president del grup municipal del PDeCAT ha reclamat al govern, amb un prec que l’alcaldessa ha rebutjat,  obrir una investigació interna per esclarir si hi ha hagut filtracions sobre operatius policials per part de treballadores municipals envers persones que realitzen venda ambulant il·legal

 

El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha afirmat avui que a Barcelona “a la venda ambulant il·legal s’hi suma un problema de convivència i d’espai públic, però el govern no actua i ha abandonat l’espai públic”. Durant el Consell Municipal d’avui divendres, Xavier Trias ha reclamat al govern Colau, amb un prec que l’alcaldessa ha rebutjat, obrir una investigació interna per esclarir si hi ha hagut filtracions sobre operatius policials per part de treballadores municipals envers persones que realitzen venda ambulant il·legal.

 

Xavier Trias ha adreçat un prec a l’alcaldessa que demana al govern municipal “que obri una investigació interna per a què s’esclareixi si hi ha hagut filtracions sobre operatius policials per part de treballadores municipals envers persones que realitzen venda ambulant il·legal”. Trias ha explicat que fa una setmana els sindicats de la Guàrdia Urbana van denunciar que suposadament havien trobat a dues treballadores de l’Ajuntament de Barcelona avisant a un grup de persones que realitzen venda ambulant il·legal sobre una actuació policial que s’anava a realitzar en contra d’ells. “Si passés això seria gravíssim, i li demano que obri una investigació interna per aclarir aquest punt”, ha dit Trias.

 

Colau no ha acceptat el prec i l’exalcalde Trias ha insistit en què cal treure tota ombra de sospita del fet perquè és un tema molt delicat. Trias ha afirmat que la solució a la problemàtica dels manters “no és fàcil, però mentre se soluciona cal exigir permisos de treball temporals per a les persones que es dediquen a aquesta activitat i donar una resposta socials a les seves situacions”.

 

El president del grup del PDeCAT ha afegit que al problema amb la venda ambulant s’hi suma un problema de convivència i d’espai públic , “no es pot fer el que han fet vostès: no actuar i abandonar l’espai públic, fet que ha generat un efecte crida, i ha provocat que es multipliquessin els manters. És un error”.

 

Compromís per assolir l’acord dels veïns abans d’aprovar la MPGM de la Rambla del Prat

 

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme del Grup del PDeCAT, Jordi Martí, ha dirigit al Govern, també avui divendres, un Prec en que reclamava que “el govern no torni a portar a aprovació la MPGM de la Rambla del Prat i entorn sense un ampli acord veïnal i que treballi activament, generant espais de participació tècnics i polítics, per aconseguir aquest acord”. “El Govern ha acceptat el Prec del regidor del Grup Municipal Demòcrata. Jordi Martí ha demanat al govern d’Ada Colau que “es generin espais de participació reals, tècnics i polítics i que es treballi per assolir el consens en aquesta transformació”.

 

 

 

Barcelona,  25 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: