El PDeCAT força el govern a prendre mesures per iniciar la segona fase de la reforma de l’Avinguda Diagonal i posi en funcionament la D30

Vila comisisó.jpg

 

Francina Vila, que ha defensat la proposició que ho reclami que ha aprovat la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, reclama al govern Colau que abandoni el debat estèril sobre el tramvia que ho paralitza tot

 

El grup municipal del PDeCAT força el govern municipal a prendre mesures per iniciar la segona fase de la reforma de l’Avinguda Diagonal i posi en funcionament la D30. Francina Vila, que ha defensat la proposició que ho reclami que ha aprovat la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, reclama al govern Colau que abandoni el debat estèril sobre el tramvia que ho paralitza tot. El Grup Municipal del PDeCAT ha presentat una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, que s’ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, C’s, ERC,  PP; l’abstenció del PSC i  CUP; i el vot en contra de BComú, que acorda:

 

  1. Que el govern municipal prengui immediatament les mesures necessàries per fer possible l’inici de la segona fase de la reforma de l’Avinguda Diagonal en el tram de Passeig de Gràcia a Passeig de Sant Joan.

 

  1. Que el govern municipal executi les mesures necessàries d’implementació i posada en funcionament de la línia D30 a la Diagonal, que ha de suposar una millora de la connectivitat de la zona universitària amb la zona Fòrum.

 

La regidora Francina Vila ha explicat que el seu grup ha presentat la iniciativa per diferents qüestions, la primer d’elles per “posar de manifest l’abandó del govern municipal del districte de l’Eixample”. Vila ha denunciat el baix pressupost, respecte altres districtes, que el govern hi ha destinat o els canvis de regidor de districte que s’han produït al llarg del mandat, que “posen de manifest la deriva política a la que ha sotmès el govern d’Ada Colau el districte de l’Eixample”.

 

Vila també ha denunciat que el barri de la Dreta de l’Eixample no ha rebut cap inversió, “cal fer intervencions de millora i destinar recursos a la Dreta Eixample, a l’avinguda Diagonal i els seus entorns, i tirar endavant el projecte que ja tenia el govern sobre la taula: la segona fase reforma Diagonal, entre Passeig de Gràcia i Passeig Sant Joan”. La regidora ha assenyalat que allà on no està reformada l’avinguda té problemes d’accessibilitat, d’urbanisme, de manteniment, i molts dels locals comercials estan tancats. La regidora ha afegit que cal millorar també la mobilitat per la Diagonal, “queda pendent tirar endavant la D30, la millor solució per connectar amb transport públic  la zona Fòrum i la zona universitària”.

 

Francina Vila ha retret al govern que “amb, l’excusa del debat del tramvia, ho ha paralitzat tot” i per això ha reclamat a l’executiu que “abandoni el debat estèril del tramvia, i impulsi mesures per iniciar segona fase de remodelació de la Diagonal, ho necessita i hi ha clam veïnal; i sigui realitat la D30”.

 

La regidora del PDeCAT ha criticat que el govern d’Ada Colau “s’encaparri amb una estructura ferroviària que no té consens tècnic, polític, ni social” i s’ha preguntat per què estan amagats els busos que haurien de prestar el servei de la línia D30, una línia que sí té un veritable consens. “Per què tenen por se la D30? Per què voten en contra de millorar la Diagonal?”, ha conclòs Francina Vila.

 

 

 

Barcelona, 16 de gener de 2019

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: