El Grup del PDeCAT s’aixeca de la Comissió de Presidència en protesta per l’anomalia política que provoquen les detencions d’alcaldes sense ordre judicial

 

deixem comissió.jpg

El portaveu Jaume Ciurana ressalta que el Govern de Colau i BComú s’ha negat a abandonar la Comissió ni ha fet cap gest, “en el que és una nova mostra de que es manté la complicitat amb l’aliança del 155” 

 

El Grup Municipal del PDeCAT s’ha aixecat avui de la Comissió de Presidència que s’està celebrant aquest matí a l’Ajuntament en protesta per l’anomalia política que comporta les detencions d’alcaldes sense ordre judicial que s’estan produint avui a la demarcació de Girona. El portaveu del Grup del Partit Demòcrata, Jaume Ciurana ha ressaltat que el Govern d’Ada Colau i BComú s’ha negat a abandonar la Comissió ni ha fet cap gest, “en el que és una nova mostra de que es manté la complicitat amb l’aliança del 155”.

 

Els regidors i regidores del grup municipal del PDeCAT a Barcelona, Jaume Ciurana, Jordi Martí i Francina Vila, han abandonat la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció que s’està celebrant aquest matí a l’Ajuntament “davant l’anomalia política i la vulneració de drets que s’està vivint al país amb les detencions d’alcaldes sense ordre judicial i en solidaritat amb els detinguts”. “Davant la gravetat dels fets hem decidit aixecar-nos de la comissió”, ha explicat el portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana.

 

“Després d’haver intentat un pronunciament clar de part del govern de denuncia dels fets, i en no haver-lo aconseguit, el grup municipal del PDeCAT hem decidit deixar la comissió”, ha explicat Ciurana.

 

Tot i que altres grups municipals, com són ERC i la CUP, i els dos regidors no adscrits, han optat també per marxar de la Comissió, aquesta s’ha seguit  celebrant perquè hi havia quòrum suficient amb altres grups, inclòs el del govern BComú. “Denunciem, una vegada més, l’aliança del 155 amb la complicitat del govern Colau, que ha decidit seguir amb la celebració de la comissió”, ha dit Ciurana, que ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que “corregeixi el seu grup municipal i denunciï, com alcaldessa de la capital de país, la vulneració dels drets dels ciutadans, alguns d’ells càrrecs electes, per part de la Policia Nacional i el ministeri de Interior de Pedro Sánchez.

 

Ciurana ha recordat que el passat 21 de desembre de 2018, l’alcaldessa Colau i el seu Govern ja van decidir mantenir la celebració del Ple municipal de Barcelona, tot i les demanes i advertiments del grup del PDeCAT, i altres formacions, d’evitar que coincidís amb l’organització a la capital catalana d’un Consell de Ministres del Govern espanyol.

 

“Demanem que l’alcaldessa Ada Colau, a més de fer tuits, exerceixi d’alcaldessa de la capital de Catalunya, encara que sigui per primera vegada en el seu mandat”, ha dit Ciurana.

 

 

Barcelona, 16 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: