Sònia Recasens denuncia que el govern d’Ada Colau supedita el Pressupost de Barcelona als comptes de l’Estat per tapar retallades i la seva mala gestió

REcasens.jpg

 

La portaveu adjunta del PDeCAT denuncia que l’executiu municipal aprova una pròrroga pressupostària que confirma una reducció en la despesa de 118 milions d’euros i afirma que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello,  “deixarà a la ciutat la petjada de les retallades”

 

La Comissió d’Economia i Hisenda aprova una proposició del PDeCAT que reclama al govern municipal que articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 a l’Ajuntament  

 

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, ha denunciat avui que el govern d’Ada Colau supedita el Pressupost de Barcelona als comptes de l’Estat per tapar retallades i la seva mala gestió. Sònia Recasens ha denunciat que l’executiu municipal ha aprovat una pròrroga pressupostària que confirma una reducció de la despesa de 118 milions d’euros i ha afirmat que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, “deixarà a la ciutat la petjada de les retallades”. La Comissió d’Economia i Hisenda aprova una proposició del PDeCAT que reclama al govern municipal que articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 a l’Ajuntament de Barcelona.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda, celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament de Barcelona, s’han presentat diverses iniciatives referents al pressupost municipal.  En nom del PDeCAT, Sònia Recasens ha presentat una Proposició com la que ja es va presentar a la Comissió d’Economia del passat mes de novembre, que demanava iniciar els tràmits de negociació d’un pressupost. “Ja en aquell moment”, ha assenyalat la regidora del PDeCAT, “ens trobàvem davant d’una situació insòlita en aquest Ajuntament, perquè era novembre i no sabíem pràcticament res del Pressupost Municipal pel 2019, a dos mesos de tancar l’exercici!”.

 

“Avui”, ha afegit, “podem dir que la situació és doblement insòlita: ni esborrany de pressupost ni cap conversa, més enllà d’una reunió entre l’alcaldessa Ada Colau i el president del nostre grup municipal, Xavier Trias”. “Són conscients de la responsabilitat que tenen? Potser un pressupost de 2.900 milions d’€ els sembla un instrument petit? No ha acabat el mandat i segueixen amb el menysteniment de tenir pressupost ben armat, i es veuen abocats a una pròrroga. Estan cometent una greu irresponsabilitat”, ha advertit.

 

Recasens ha afirmat que hi ha constància de retallades i del seu d’impacte pressupostari. En aquest sentit, s’ha referit a una resolució del Departament d’Administració de l’Ajuntament per la que no s’adjudica un contracte de subministrament de 10 furgonetes per la Guàrdia Urbana, que demà es portarà a la Comissió de Presidència, seguint la instrucció de la Gerència d’Economia que marca una disminució de pressupost corrent del 2018 entre el 5 i el 10% respecte el pressupost vigent. Recasens ha reclamat conèixer l’abast real de les retallades que ha aplicat el Govern d’Ada Colau.

 

La portaveu adjunta ha afegit que “el govern que encapçala Ada Colau no ha presentat el pressupost, i s’ha limitat a una pròrroga de l’exercici del 2018 aprovada per Decret el passat 2 de gener, perquè haurien de parlar de decreixement pressupostari, de retallades, i per això el passen, amb nocturnitat, per la porta del darrera, amb afectacions i impactes en diferents àmbits”.

 

La regidora Recasens ha assenyalat que Ada Colau ha fet crides a aprovar els pressupostos de diferents administracions; entre d’altres coses, reclamava aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) amb l’excusa de garantir l’augment del Salari Mínim Interprofessional; “ja advertíem que no tenia res a veure, com es va veure en el trist Consell de Ministres, celebrat a pocs metres d’aquí, que aprovava, via decret, l’increment del Salari Mínim”.

 

“Volem explicacions i menys excuses. Els hi ha interessat supeditar el Pressupost municipal al de l’Estat per tapar la mala gestió i les retallades. Posin-se a treballar, deixen de centrifugar responsabilitats”, ha reclamat Recasens, que ha assenyalat “estem atònits, tristos i perplexes que no hagin iniciat converses. No ens acusin de que no tenim talant per negociar. Els falta empenta per negociar, per tenir principal instrument que té l’Ajuntament per afrontar els reptes que se li  plantegen a la ciutat”.

 

Recasens ha lamentat que mai Barcelona havia supeditat els seus comptes,  ni a la Generalitat, ni als comptes de l’Estat. “Barcelona tenia fortalesa per si sola, de no dependència d’altre administracions, que tenen els seu propis de problemes; però avui posen Barcelona de genolls al que digui l’Estat”. “Avui fem un acte de dependència, de renúncia a la sobirania local, i a la fortalesa que teníem com a ciutat”, ha lamentat la regidora del Grup del PDeCAT, que ha preguntat al primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello si ha estat nomenat ministre d’Hisenda del govern de Pedro Sánchez per la inaudita defensa que ha fet avui en Comissió de l’Ajuntament dels Pressupostos General de l’Estat.

 

“Per què no ens expliquen les retallades? Potser esperen els comptes de l’Estat perquè així quedaran dissimulades les seves retallades! Volen que es confirmin els comptes de l’Estat, amb la possible arribada de 140 milions d’euros, per no haver de reconèixer els 118 milions que retallen per la seva mal gestió. No els hi taparem les seves vergonyes”, ha dit Recasens, que ha afegit que el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, “deixa la petjada de la retallada a la ciutat. Dues prorrogues i dues qüestions de confiança que expliquen la solitud amb que ha viscut el govern aquest mandat municipal”.

 

La proposició que s’ha sotmès a votació, i que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC i el PP; i l’abstenció de BComú i la CUP; acorda.

 

  1. Que el govern municipal articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.
  2. Iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals sobre unes bases solvents com a punt de partida per poder dialogar.

iii. Elaborar un document formal de Pressupost per l’actual exercici que sigui sotmès als mecanismes legalment previstos per tal de ser aprovats de forma definitiva.

 

Barcelona, 15 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: