El PDeCAT proposa recordar els 80 anys de l’entrada dels franquistes a Barcelona amb un conjunt d’actes per conscienciar en la defensa constant de la Llibertat i la Democràcia

Jaume Ciurana defensarà a la Comissió de Presidència de demà una Proposició que també demana a l’Ajuntament que promogui el reconeixement de totes aquelles persones que arriscaren la seva llibertat i la seva vida en la lluita contra el franquisme i que es recordin individualment les víctimes barcelonines dels camps de concentració nazis

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona proposa recordar els 80 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona amb un conjunt d’actes i iniciatives institucionals, socials i culturals per a conscienciar en la necessitat de realitzar una defensa constant de la Llibertat i la Democràcia.  El portaveu del Grup del PDeCAT, Jaume Ciurana, defensarà demà, a  la Comissió de Presidència de demà al matí una Proposició que també demana a l’Ajuntament que promogui el reconeixement de totes aquelles persones que arriscaren la seva llibertat i la seva vida en la lluita contra el franquisme i que es recordin individualment les víctimes barcelonines dels camps de concentració nazis, quan ara també es commemora els vuitanta aniversari de l’inici de la Segona Guerra Mundial.

 

Aquest mes de gener de 2019 s’escau el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Barcelona, així com també del final de la Guerra d’Espanya de 1936-1939. També aquest 2019 es commemora el vuitantè aniversari de l’inici de la Segona Guerra Mundial. És per aquest motiu, i segons el regidor i portaveu, Jaume Ciurana, que el Grup municipal del Partit Demòcrata considera que “cal aprofitar-ho, i és una bona oportunitat per toca conscienciar a la ciutadania, i més ara en aquests temps d’injustícia que vivim.” “Volem commemorar el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes franquistes i final de la Guerra d’Espanya, i homenatjar les persones que van defensar la llibertat i la democràcia”, ha dit Ciurana.

 

És per aquest motiu que el Grup dl PDeCAT  defensarà a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció, una Proposició que acordaria:

 

“1.            Commemorar el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona i del final de la Guerra d’Espanya del 1936-1939 amb diverses iniciatives de caràcter institucional, social i cultural per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de defensar constantment la Llibertat i la Democràcia.

  1. Commemorar l’inici de la Segona Guerra Mundial per tenir present en les generacions actuals els horrors que van provocar aquells fets històrics.
  2. Demanar a l’Ajuntament de Barcelona que promogui el reconeixement de totes aquelles persones que arriscaren la seva llibertat i la seva vida en la lluita contra el franquisme i que es recordin individualment a les víctimes barcelonines dels camps de concentració nazis a través de la instal·lació d’”Stolpersteine”, tal com s’ha fet a altres ciutat d’Europa.
  3. Reafirmar Barcelona com a ciutat que vol ser capdavantera en la lluita ferma pels valors de la Llibertat, la Democràcia i els Drets Humans i Cívics, ciutat que condemna i rebutja els règims totalitaris i els seus múltiples crims contra la humanitat i es posiciona enfront les actituds i ideologies que avui en dia tornen a reviure en diversos punts d’Europa i que són hereves espirituals d’aquells règims.”

 

 

 

Barcelona, 15 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: