A instàncies del PDeCAT, l’Ajuntament haurà d’aplicar un pla de mesures per ajudar els Centres Especials de Treball a aplicar el Salari Mínim

 

Fandos comissió.jpg

Maite Fandos, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, afirma que la pujada del SMI és una bona notícia, però pot suposar un desajust  de les despeses de personal previstes en aquests centres, que realitzen una important funció d integració laboral i social de les persones amb discapacitat

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, l’Ajuntament haurà d’aplicar un pla de mesures per ajudar  als Centres Especials de Treball a aplicar el Salari Mínim. Maite Fandos, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, afirma que la pujada del SMI és una bona notícia, però pot suposar un desajust  de les despeses de personal previstes en aquests centres, que realitzen una important funció d integració laboral i social de les persones amb discapacitat.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona, la regidora Maite Fandos ha presentat una proposició,  “amb voluntat de sumar i millorar la situació persones discapacitat”, sobre l’afectació que la pujada del Salari Mínim Interprofessional pot tenir en els Centres Especials de Treball (CET) de la ciutat. Com ha explicat la regidora, el Consell de Ministres de 21 de Desembre de 2018 va aprovar l’augment del Salari Mínim Interprofessional en un 22,3%, situant-se en 900€ mensuals. Aquests nous valors han entrat en vigor en data 1 de gener de 2019.

 

Fandos ha afirmat que aquesta “és una bona notícia”, però pot impactar seriosament en els Centres Especials de Treball, sobretot aquells que són entitats no lucratives i que generen ocupació a persones amb discapacitat d’especial dificultat, ja que pot comportar assumir un augment important de les despeses de personal. La regidora ha destacat que aquest augment del salari mínim contribuirà a disminuir la bretxa salarial que pateixen les persones amb discapacitat. La regidora del PDeCAT ha reclamat donar ple suport, des de l’Ajuntament de Barcelona, a les entitats que treballen per la integració laboral de persones amb discapacitat per la seva la important funció social.

 

Fandos ha assenyalat que l’ajuntament té contractes i convenis amb entitats que van ser fets abans de la nova llei, “per tant s’han de revisar i augmentar els imports”. La regidora també ha reclamat que l’Estat aporti els diners necessaris pels CETs ja que la Generalitat  ha hagut de posar 35 M d’euros que havia de posat l’Estat, que a més ha aprovat una llei sense preveure els efectes que pot tenir la seva aplicació.

 

La proposició, que s’ha aprovat amb els vots de tots els grups, excepte el de la CUP, que s’ha abstingut, insta el Govern municipal a: “Dur a terme un diagnòstic urgent sobre l’afectació que la pujada del Salari Mínim Interprofessional té en els Centres Especials de Treball de la ciutat de Barcelona i, en base als resultats, que s’apliquin les mesures necessàries per tal de revisar i actualitzar els convenis, contractes, ajuts i suports, tant futurs com ja concedits, als Centres Especials de Treball”.

 

Maite Fandos ha agraït el suport dels grups que ha permès aprovar la iniciativa i ha celebrat que el govern municipal coincideixi amb la diagnosi i l’ha emplaçat a “posar-se a treballar i a parlar amb el sector que està preocupat”.

 

 

Barcelona, 15 de gener de 2019

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: