El PDeCAT demana que l’Ajuntament prengui mesures per iniciar la segona fase de la reforma de l’Avinguda Diagonal i posi en funcionament la D30

ciurana roda.jpg

 

Jaume Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions de plenari, entre les destaquen la sol·licitud de compareixences dels responsables de Seguretat i de Mobilitat del Govern d’Ada Colau

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana que l’Ajuntament de Barcelona prengui immediatament les mesures necessàries per fer possible l’inici de la segona fase de la reforma de l’Avinguda Diagonal, en el tram de  Passeig de Gràcia a Passeig de Sant Joan; i executi les mesures necessàries d’implementació i posada en funcionament la línia D30 de busos, que ha de suposar una millora de la connectivitat de la zona universitària amb la zona fòrum. El portaveu del grup del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha presentat aquest matí en roda de premsa les iniciatives que la seva formació defensarà a la comissions de plenari (vegeu document adjunt), entre les que destaquen la sol·licitud de compareixença dels responsables de Seguretat i Mobilitat del Govern d’Ada Colau .

 

El portaveu, abans de fer un repàs a les iniciatives que el seu  grup defensarà a les comissions que se celebraran entre demà i dimecres, s’ha referit a “la injusta situació que vivim amb presos i exiliats polítics”. “Refermem des de Barcelona la denúncia d’una situació d’anormalitat democràtica. Per molt temps que passi, no caurem en l’oblit ni en la normalització de la situació”, ha dit.

 

El PDeCAT presentarà una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que insta el Govern municipal a “Dur a terme un diagnòstic urgent sobre l’afectació que la pujada del Salari Mínim Interprofessional té en els Centres Especials de Treball de la ciutat de Barcelona i, en base als seus resultats, que s’apliquin les mesures necessàries per tal de revisar i actualitzar els convenis, contractes, ajuts i suports, tant futurs com ja concedits, als Centres Especials de Treball”. “L’augment del salari mínim pot provocar dificultats econòmiques a aquestes entitats que fan una gran feina”, ha afirmat Ciurana.

 

El portaveu ha explicat que a la Comissió d’Economia i Hisenda la portaveu adjunta Sònia Recasens presentarà la següent  proposició, que acorda:

 

  1. Que el govern municipal articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.
  2. Iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals sobre unes bases solvents com a punt de partida per poder dialogar.

iii. Elaborar un document formal de Pressupost per l’actual exercici que sigui sotmès als mecanismes legalment previstos per tal de ser aprovats de forma definitiva.

 

“El soroll sobre l’aprovació dels pressupostos d’altres administracions fa que la negociació sobre l’aprovació del de l’Ajuntament hagi desaparegut. El govern no ha presentat cap document per negociar amb els grups. És una greu irresponsabilitat”, ha afirmat Jaume Ciurana.

 

A la  Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció, el PDeCAT ha demanat la compareixença del responsable municipal en matèria de Seguretat. “S’ha de convocar un ple extraordinari sobre seguretat, però seria bo actualitzar les dades de seguretat i dels fets delictius a la ciutat en el darrer any”, ha afirmat Ciurana.

 

El portaveu ha explicat que a la mateixa comissió es presenta la següent proposició:

 

  1. Commemorar el vuitantè aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona i del final de la Guerra d’Espanya del 1936-1939 amb diverses iniciatives de caràcter institucional, social i cultural per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de defensar constantment la Llibertat i la Democràcia.
  2. Commemorar l’inici de la Segona Guerra Mundial per tenir present en les generacions actuals els horrors que van provocar aquells fets històrics.
  3. Demanar a l’Ajuntament de Barcelona que promogui el reconeixement de totes aquelles persones que arriscaren la seva llibertat i la seva vida en la lluita contra el franquisme i que es recordin individualment a les víctimes barcelonines dels camps de concentració nazis a través de la instal•lació d’”Stolpersteine”, tal com s’ha fet a altres ciutat d’Europa.
  4. Reafirmar Barcelona com a ciutat que vol ser capdavantera en la lluita ferma pels valors de la Llibertat, la Democràcia i els Drets Humans i Cívics, ciutat que condemna i rebutja els règims totalitaris i els seus múltiples crims contra la humanitat i es posiciona enfront les actituds i ideologies que avui en dia tornen a reviure en diversos punts d’Europa i que són hereves espirituals d’aquells règims.

 

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el Grup del PDeCAT ha demanat la compareixença del responsable de mobilitat i transport públic pels “dèficits en el desplegament de la darrera fase de la xarxa de bus”. “En el nostre mandat, amb Joaquim Forn al capdavant, la implantació és va fer sense problemes, ara hi ha moltes queixes”, ha assenyalat Ciurana.

 

A la comissió es presenta també la següent proposició:

 

  1. Que el govern municipal prengui immediatament les mesures necessàries per fer possible l’inici de la segona fase de la reforma de l’Avinguda Diagonal en el tram de Passeig de Gràcia a Passeig de Sant Joan.
  2. Que el govern municipal executi les mesures necessàries d’implementació i posada en funcionament la línia D30 a la diagonal, que ha de suposar una millora de la connectivitat de la zona universitària amb la zona fòrum

 

 

 

 

Barcelona, 14 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: