El PDeCAT denuncia que Colau acaba el mandat amb la convicció dels barcelonins que Barcelona està pitjor que mai

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, qualifica de “demolidor” el darrer Baròmetre del mandat, que recull que la inseguretat torna a ser el principal problema de la capital catalana per un de cada cinc ciutadans, i constata el fracàs en la gestió del Govern de Barcelona en Comú

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha denunciat avui que l’alcaldessa Ada Colau acaba el mandat a l’Ajuntament amb la convicció dels barcelonins i barcelonines que la capital catalana està pitjor que mai. El president del Grup del PDeCAT, Xavier Trias, ha qualificat de “demolidor” el darrer Baròmetre del mandat, que recull que la inseguretat torna a ser el principal problema de la capital catalana per un de cada cinc ciutadans, i constata el fracàs en la gestió del Govern de Barcelona en Comú.

 

El Govern d’Ada Colau ha presentat aquesta tarda el Baròmetre municipal corresponent al mes de desembre de 2018, la darrera enquesta que realitzarà l’Ajuntament per recollir l’opinió dels ciutadans de Barcelona sobre l’evolució de la ciutat i l’actuació del Govern municipal abans de les pròximes eleccions del mes de maig que ve. A parer de Xavier Trias, dels seus resultats s’infereixen notícies extremadament negatives pel Govern d’Ada Colau, que arriba a final de mandat amb dades que marquen rècords negatius dels darrers 11 anys.

 

En primer lloc, i en relació a la imatge que els ciutadans tenen de la seva ciutat, la percepció és extremadament negativa. Així, el Baròmetre de desembre de 2018 recull que el 59,9% dels enquestats consideren que Barcelona ha empitjorat en l’últim any. Són xifres de rècord històric: en només sis mesos ha crescut gairebé 15 punts aquest apartat (el Baròmetre del mes juny passat recollia que un 45,6% considerava que la ciutat havia empitjorat); i des de l’any 2007 no s’havia recollit mai unes valoració tant negativa. Segons aquest darrer Baròmetre, només un 25,5% considera que ha millorat.

 

En aquest mateix apartat, la inseguretat s’ha convertit de manera destacada en el “problema més greu” de Barcelona a percepció dels ciutadans; així ho indiquen el 21% per cent dels enquestats, 15 punts més que fa només sis mesos. De fet, fa només sis mesos la inseguretat era el sisè problema de la ciutat en opinió dels enquestats. Que la inseguretat sigui el principal problema dels barcelonins i barcelonines no es recollia en un Baròmetre des de fa nou anys, el desembre de 2009, en els pitjors moments en la percepció de la gestió del Govern socialista de l’alcalde Jordi Hereu. A parer de Xavier Trias, “per un de cada cinc ciutadans, la inseguretat és ja el problema principal de Barcelona; i també es converteix en el tercer problema que més els afecta personalment als barcelonins; i tot això és inevitablement conseqüència dels fracàs de les polítiques de seguretat i prevenció de l’alcaldessa Colau. Els complexes, el sectarisme ideològic, la manca de suport a la Guàrdia Urbana i la resta de cossos policials, i el creure’s que la seguretat no és la seva responsabilitat, tenen aquestes conseqüències: l’alcaldessa Colau és la responsable”. Trias ha recordat també que des de l’any 2007, en la sèrie que fixen els Baròmetre municipals en relació als problemes més greus de la ciutat, la inseguretat va recollir les xifres més baixes com a preocupació ciutadana durant el seu mandat com a Alcalde, i quan al capdavant de la responsabilitat de la seguretat estava el seu primer Tinent d’Alcalde, Joaquim Forn.

 

L’accés a l‘habitatge segueix sent el segons problema per a Barcelona que detecten els ciutadans, mantenint així el fracàs també de Colau en les polítiques que pretenien ser el referent de l’acció del seu Govern a començaments de mandat. Xavier Trias ha recordat que a finals del seu mandat com a Alcalde només un 0,6 per cent dels enquestats situaven l’accés a l’habitatge com a problema de la ciutat.

 

En relació a la valoració de la gestió del Govern municipal, Xavier Trias ha destacat que un 42% dels enquestats afirmen que aquest és dolenta o molt dolenta, gairebé 13 punts percentuals més que fa només sis mesos. Només un 43,4% dels enquestats assenyalen que és bona o molt bona. Per primer cop en els darrers 11 anys, s’han equilibrat els percentatges entre els que aproven i suspenen la gestió. Sempre i fins ara sempre guanyava de forma destacada els que consideraven positiva la gestió del Govern municipal. A parer de Trias, “els resultats d’aquest darrer Baròmetre del mandat són demolidors per a l’Alcaldessa Colau i el seu equip, i anticipa la voluntat de canvi de Govern que tenen la majoria dels ciutadans de Barcelona, que es concretarà a les eleccions del mes de  maig”.

 

 

En relació als temes d’actualitat que el Govern ha decidit incloure en aquest Baròmetre, a parer del Grup del PDeCAT sobta la referència a l’enllaç de la Diagonal per mitjà del tramvia. “Ens sobta tant de sectarisme, perquè de la mateixa manera que pregunten pel tramvia, podrien haver preguntat si no volen l’enllaç per mitja de la nova línia D30, que completaria la Nova Xarxa de Bus tant i com estava dissenyada per l’aleshores Tinent d’Alcalde, Joaquim Forn”, ha dit Xavier Trias.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: