Xavier Trias denuncia que Colau intenta tapar desesperadament el fracàs de la seva gestió i rebuig ciutadà obrint de nou el debat sobre el tramvia a la Diagonal

El president del Grup del PDeCAT recorda al Govern municipal que no hi ha consens tècnic al voltant de la proposta del tramvia i que l’únic acord polític, tècnic i social es concreta en posar en marxa a la Diagonal la línia D30 de la nova xarxa de bus

 

El President del Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha denunciat avui que l’alcaldessa Ada Colau intenta tapar desesperadament el fracàs de la seva gestió i el rebuig ciutadà que acumula obrint de nou el debat sobre el tramvia per l’Avinguda Diagonal. Xavier Trias ha recordat al Govern municipal de Barcelona en Comú que no hi ha cap consens tècnic al voltant de la proposta del tramvia, i que l’únic acord polític, tècnic i social es concreta en posar en marxa a la Diagonal la línia D30 de la nova xarxa de bus.

 

El govern municipal ha anunciat avui la seva intenció de portar al Consell plenari Municipal d’aquest mes de gener la connexió del tramvia a través de l’avinguda Diagonal, i ho ha justificat en el resultat favorable d‘una pregunta inclosa en el Baròmetre sobre la qüestió. Aquest matí en roda de premsa, i a preguntes dels periodistes, Xavier Trias ha explicat que estem davant d’un intent ben matusser de l’Alcaldessa Colau i el seu equip “de tapar desesperadament les dades del Baròmetre fet públic ahir i que recullen el fracàs més absolut de la seva gestió i del rebuig ciutadà que acumula obrint ara de nou el debat sobre el tramvia a la Diagonal”.

 

Trias ha destacat que el que de veritat és important d’aquest Baròmetre és que els ciutadans situen com a principal problema de Barcelona la inseguretat i l’accés a l’habitatge; i que fins i tot així ho marquen els votants de l’alcaldessa, així que, moltes felicitats senyora Colau”. “Fins i tot”, ha recordat Trias, “en el Baròmetre, el 65 per cent dels que recorden que van votar Colau en les eleccions del 2015 consideren que la ciutat ha empitjorat en el darrer any”.

 

Més en conc ret, i en relació a la nova proposta del Govern Colau de votar en el Ple de gener sobre el tramvia a la Diagonal, el president del Grup demòcrata ha expressat que al voltant de la connexió del tramvia i del seu pas per la Diagonal no és cert que hi hagi consens tècnic. De fet, persones expertes que han participat de la comissió d’estudi sobre aquesta qüestió que al llarg de 2018 es va celebrar a l’Ajuntament, no van trobar una demanda prou destacable que justifiqués una inversió tan important i la construcció d’una infraestructura ferroviària inflexible pel centre de la ciutat, amb afectacions directes i externalitzats negatives sobre el conjunt de la mobilitat de la ciutat.

 

En aquest sentit, Trias ha recordat que moltes de les persones expertes que van comparèixer durant els treballs d’aquesta Comissió d’estudi específica van aportar arguments sòlids per defensar que, actualment, una proposta més sostenible és el bus elèctric (mode més flexible, més econòmic i que no emet partícules contaminants). Trias ha explicat que l’únic consens polític, tècnic i social que existeix ara ,mateix, i que ha estat referendat per un vot favorable al Ple de l’Ajuntament és la posada en marxa de la línia D30 de la Nova xarxa de Bus; “però el govern Colau no ho ha volgut fer perquè sap que funcionaria, i que és una bona solució per connectar la zona Fòrum i la zona universitària sense haver de fer una inversió que no té retorn social, com manifesten diferents estudis”.

 

A parer del Grup Municipal del PDeCAT, l’enfoc que el Govern de Colau dóna a una nova votació al Ple de l’Ajuntament sobre el tramvia a la Diagonal és purament de tacticisme electoralista. Colau necessita desesperadament un titular per tapar els resultats del baròmetre municipal i el seus fracassos de gestió al capdavant de l’Ajuntament. Especialment, per tapar també amb aquest tema el fracàs de les seves polítiques de mobilitat, que han provocat que la ciutat estigui més congestionada que mai i més contaminada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: