Neus Munté retreu Ada Colau que “l’única supeditació és la que patim des de fa més de tres anys i mig els barcelonins a la seva mala gestió”

La candidata del PDeCAT a lalcaldia de la capital catalana explica que treballa per presentar una alternativa en les elecicons del pròxim més de maig que serveixi per reverir la gestió “nefasta, demagògica i poc ambiciosa” de l’alcaldessa a l’Ajuntament de Barcelona

Xavier Trias denuncia que la soledat política de Colau, incapaç d’aprovar els pressupostos, és degut a la seva manera de fer i la seva negativa a parlar amb els grups polítics

La candidata del PDeCAT a les eleccions municipals a Barcelona, Neus Munté, ha retret avui a l’alcaldessa Ada Colau que “l’única supeditació és la que patim des de fa més de tres anys i mig tots els barcelonins i barcelonines per la seva mala gestió“. Neus Munté ha explicat que treballa per presentar una alternativa en les eleccions del pròxim mes de maig que serveixi per revertir la gestió “nefasta, demagògica i poc ambiciosa de l’alcaldessa Colau a l’Ajuntament de Barcelona.

Neus Munté, l’exalcalde i president del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Triasm, el regidor Raimond Blasi i consellers municipals i membres del PDeCAT a la ciutat de Barcelona han participat aquest matí en la tradicional desfilada dels Tres Tombs al districte de Sant Andreu i així donar suport als veïns i veïnes i el conjunt d’entitats que mantenen viva aquesta històrica jornada que recupera una ja molt antiga tradició de beneir els animals coincidint amb la festivitat de Sant Antoni. Abans de pujar als carros per a particiopar a la desfilada i la també el tradicional i esperat llançament de caramels, Neus Munté i Xavier Trias han atès els mitjans de comunicació sobre qüestions d’actualitat polñitica i de la ciutat.  

Així, Neus Munté, a preguntes sobre l’avís de l’Alcaldessa Colau de que pot pactar amb ERC si aquesta abandona “la supeditació” a “l’antiga CiU”, ha explicat que “crec que és una manera de donar mil voltes sobre una cosa que ella desitja i necessita, que és trobar punts d’acord amb altres formacions politiques. El que hauria de fer l’alcaldessa de la ciutat i no ha fet aquests ja més de tres anys, és governar la ciutat pel conjunt dels veïns i veïnes de Barcelona. El que s’acumula són incompliments, els que s’acumula són grans titulars absolutament buits de contingut; i si hem de parlar de supeditació, doncs no crec que sigui la millor persona o el millor exemple, perquè per a supeditació la que patim els ciutadans de Barcelona amb la seva mala gestió des de fa més de tres anys i mig”. “El que ha de fer una alcaldessa és governar, governar per tothom i aplicar el seu programa, cosa que Colau no ha fet en cap moment, i crec que a aquestes alçades és ja bastant inversemblant que pugui governar i que pugui gestionar aquesta ciutat tal i com els veïns i veïnes li reclamem, i com aquesta ciutat es mereix”, ha insistit Munté.

Sobre l’anunci ahir de l’alcaldessa que el ple de l’Ajuntament votarà una declaració de suport als presos poítics, Neus Munté ha declarat que “crec que és una declaració que em sembla imprescindible fer-la en un moment com l’actual, tant a prop del trasllat dels presos polítics a Madrid per iniciar aquest judici, del tot injust”. “Però en tot cas”, ha dit la canddiata del PDeCAT, “hem trobat a faltar posicions fermes i clares en relació a aquesta qüestió en el passat. Massa sovint hem trobat l’alcaldessa molt lluny d’aquest plantejament sincer de suport als presos polítics, de crítica a allò que és un muntatge, el judici, i a una situació de presó preventiva totalment injusta; en aquesta equidistància que tantes i tantes vegades hem criticat”.

Munté ha explicat que “no vull pensar que aquesta situació forma part d’un seguit de gestos que no van amb la sinceritat adequada. Però en tot cas, nosaltres som els primers que estem d’acord, i ho hem dit moltes vegades, cal aprofitar la potència de Barcelona com a altaveu per denunciar una situació que és ferotge, totalment injusta i que no s’hauria de produir en cap moment. Però insisteixo, aquesta mateixa contundència ens hauria agradat trobar-la al llarg de tots aquests mesos, que s’han fet llarguissims, per la situació d’injusta privació de llibertat”.

L’ex Alcalde Xavier Trias ha revelat que el Grup del PDeCAT ja havia parlat amb el tinent d’Alcalde Jaume Asens per a presentar al Ple una declaració en suport dels presos polítics, i que ho donarien a coneixer de forma conjunta. “I la senyora Colau, amb la seva manera de fer les coses, agafa i pel seu compte diu que ara farà això i allò… Crec que és una manera de fer ben estranya, i que explica també perquè l’alcaldessa està tant sola. Una soledat, per exemple, que la porta a no poder a aprovar uns pressupostos, i li passa perquè no vol parlar amb la gent. Si volgués, potser es trobaria la sorpresa que la recolzem. Però com no vol parlar, es troba en un cul de sac”, ha dit Trias.

Preguntats tots dos per les opcions que Joaquim Forn sigui qui encapçali la candidatura a l’Ajuntament de Barcelona el pròxim mes de maig; Xavier Trias ha assegurat que  “vostés ja saben que és la il·lusió de la meva vida, però això depén de la Neus Munté, i que és ella qui ho explica”. De la seba banda Munté ha declarat que “Joaquim Forn és un actiu principal pel nostre partit. Un referent i una persona que, més enllà de la seva injustíssima situació actual, de pres politic, ha treballat a Barcelona i per a Barcelona com ningú. I, per tant, no cal dir que seria un excel·lent candidat a l’alcadia de Barcelona, pel PDeCAT i per l’espai més ampli que nosaltres representem i volem representar a les eleccions del mes de maig”. “Joaquim Forn té tot el dret i tota la legitimitat i tota la força del Partit Demòcrata i de moltes altres persones que, sense estar vinculades al PDeCAT, el veuen com això, un servidor públic que ha treballat activament per la ciutat de Barcelona. A partir d’aqui, és ell, és en Joaquim Forn qui ha de decidir i valorar aquest rol que, insisteixo, per part nostra és evidentíssim que el voldriem, i que l’hem volgut sempre”, ha dit Munté.

La candidata Munté ha explicat que “estem treballant intensament per tal que persones diferents dins l’espai sobiranista, puguin configurar una candidatura que incorpori perfils que siguin molt potents des del punt de vista de la seva trajectòria, política i personal, de la seva credibilitat, etc. Això és el més important i positiu, i creiem que necessitem una mica més de temps. Estem treballant, ho estem fent des de fa temps, perquè el que està en joc és posar sobre la taula una candidatura potent, on tots ens hi sentim còmodes, i puguem oferir un projecte il·lusionador, creïble per la ciutat de Barcelona, i revertir la situació en que es troba ara després de més de tres anys i mig de gestió nefasta, molt demagògica i molt poc ambiciosa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: