El PDeCAT denuncia que després de prometre rebaixes en la funerària i l’aigua, el populisme de Colau ofereix ara, a 5 mesos de les eleccions, dentista a “preus barats”

Sònia Recasens creu que l’alcaldessa “dona per inaugurada la campanya electoral” i considera que el projecte de servei públic d’odontologia per a tota la ciutadania serà inviable i insostenible per incapacitat d’ajustar-se a la demanda, i reclama que s’aposti per ampliar aquesta oferta a través de la “tarifació social” en el marc dels serveis d’atenció social als col·lectius i famílies més necessitades    

 

El Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat avui que després de prometre rebaixes en la funerària i l’aigua, el populisme de l’alcaldessa Ada Colau ofereix ara, a 5 mesos de les eleccions, dentista a “preus socials”.  La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, ha explicat que el projecte de servei públic d’odontologia per a tota la ciutadania serà inviable i insostenible per incapacitat d’ajustar-se a la demanda, i ha reclamat que s’aposti per ampliar aquesta oferta a través de la “tarifació social” en el marc dels serveis d’atenció social als col·lectius i famílies més necessitades.

 

El Govern d’Ada Colau ha fet públic avui que pretén iniciar aquest mes els tràmits per impulsar una iniciativa econòmica municipal de serveis d’odontologia per a tot el públic; un nou servei de 4 dentistes municipals que es posaria en marxa a finals d’aquest any 2019 en algun dels districtes del nord de la ciutat i amb l’objectiu d’atendre unes 18.000 persones. Sònia Recasens ha exposat que “formalment, Ada Colau ha donat per inaugurada la campanya electoral”. A parer de la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, “la presentació a bombo i plateret del dentista municipal de Colau segueix exactament el mateix patró formal que quan ens va prometre una funerària municipal per baixar els preus dels enterraments: grans titulars, objectius lloables, i finalment una proposta inviable econòmicament, poc rigorosa i incapaç d’incidir en la rebaixa de preus dels serveis que es volien oferir“. “És un nou nyap. El seu objectiu és llençar la idea de que són innovadors i socials, però la realitat és que el que estan fent és populisme extrem, d’una greu irresponsabilitat”, ha insistit Recasens.
A l’espera de conèixer més en detall la proposta del Govern municipal, Sònia Recasens ha reclamat poder veure els estudis econòmics i de mercat que avalen els preus que han avançat; i ha exposat que per les xifres avançades avui s’intueix una greu feblesa del projecte econòmic i que difícilment serà viable ni es podran assolir els preus que avui han anunciat. De fet, Recasens ha exposat que l’estudi de mercat es basa en dades i tarifes de l’any 2014, mentre el servei es preveu posar en marxa el 2020, sis anys més tard, amb el rsic de que tot quedi desfasat.

 

Per la regidora del PDeCAT, també membre del Consell d’Administració de l’empresa pública municipal BSM, que s’ha fixat com l’eina que ha de desenvolupar aquest nou servei, “si realment volguessin arribar al 12% de la ciutadania que no va al dentista per problemes econòmics, tirarien endavant una tarifació social i ampliarien el Servei d’odontologia social i gratuït que ja tenen; però no ho fan així”. Recasens ha dubtat també que existeix un consens real amb el sector i el Col·legi d’Odontòlegs.

 

En relació a l’empresa BSM, Sònia Recasens ha recordat que en la darrera reunió del Consell d’Administració, encarregat d’aprovar el pressupost per aquest 2019, no es va parlar de res de tot això; i ha anunciat que de tirar endavant seria necessària una modificació per canviar l’objecte social de l’empresa, i l’aprovació d’una nova inversió de 500.000€. Recasens ha recordat que BSM té avui els compte compromesos, amb una caiguda d’ingressos provinents de l’Àrea Verda (per la implantació de nous carrils bici sobre zones que eren d’aparcament regulat), i un dèficit galopant del Zoo. També ha exigit conèixer qui i com es finançaran els 500.000 euros d’inversió inicial, i si és BSM, a costa de quines inversions ja pressupostades i que s’hauran de deixar de fer, ja que el Pressupost de 2019 ja està aprovat.
“Ada Colau confon ser innovador amb ser populista i irresponsable, ja que està generant unes expectatives que es veuran frustrades. Com també s’oblida que governa amb 11 regidors de 41 i que necessita un consens i treball previ per tirar endavant un projecte com aquest, que a més a més traspassa mandats”, ha conclòs Recasens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: