El Grup del PDeCAT critica que el govern d’Ada Colau mantingui un conflicte amb el sector de la Restauració, estratègic per la ciutat i generador de llocs de treball

 

blasi ple.jpg

El Consell Municipal, a instàncies dels grups del PDeCAT,  C’s, PSC i PP, aprova la creació d’una comissió especial de seguiment de l’Ordenança de Terrasses a Ciutat Vella, davant l’onada de supressions que s’està produint

 

El regidor del PDeCAT Raimond Blasi ha estat nomenat president de la Comissió que ha de servir per saber què està passant al districte de Ciutat Vella, on es concentren els conflictes amb les terrasses

 

El regidor de Comerç i Mercats del Grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament,  Raimond Blasi, ha criticat que el govern d’Ada Colau mantingui un conflicte amb un sector de la Restauració, estratègic per la ciutat, generador de riquesa i llocs de treball. El Consell Municipal, a instàncies dels grups del PDeCAT,  C’s, PSC i PP, ha aprovat avui la creació d’una comissió especial de seguiment de l’Ordenança de Terrasses a Ciutat Vella, davant l’onada de supressions que s’està produint.

 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona una sessió extraordinària del plenari del Consell Municipal, convocada a petició dels grups municipals del PDeCAT, C’s, PSC i PP; donant suport a la demanda del Gremi de Restauració de Barcelona davant l’onada de supressions de terrasses que s’està produint al districte de Ciutat Vella. En nom del PDeCAT ha intervingut Raimond Blasi, responsable de l’àmbit de comerç i mercats de la formació i que ha estat nomenat president de la Comissió. Blasi, que ha saludat els representants del sector presents a la sala de plens, ha retret al govern que encapçala Ada Colau que mantingui un conflicte obert amb un “sector estratègic de la ciutat, generador de riquesa i llocs de treball”. “Hi havia un acord al consistori, i també amb el sector, sobre l’ordenança de terrasses, però l’estan trencant”, ha denunciat Blasi.

 

El regidor del PDeCAT ha assenyalat que s’ha arribat a la situació d’haver de demanar una comissió per “intentar posar transparència i saber què està passant al districte de Ciutat Vella, on es concentren els conflictes amb les terrasses”. “Hi ha molta feina per fer i manca transparència i de diàleg; han actuat amb opacitat i creant conflictes”, ha afirmat el regidor que ha reclamat al govern que no descarregui les responsabilitats polítiques en els treballadors de la casa. “Cal fer un debat més profund, sense fer cap espectable, que ja ha fet el govern incomplint l’acord”.

 

Blasi ha demanat conèixer el posicionament del govern després que ahir es conegués que un jutge ha anul·lat les limitacions horàries imposades per l’Ajuntament a diverses terrasses de la plaça d’Osca; també ha reclamat saber si es va assumir algun compromís després de la reunió que va mantenir ahir l’alcaldessa amb el Gremi de Restauració, “una reunió in extremis per poder dir que han fet alguna cosa”.

 

El text que s’ha sotmès a votació, i que s’ha aprovat amb els vots dels grups proposants, PDeCAT, C’s, PSC i PP; i també del regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé; l’abstenció d’ERC i del regidor no adscrit Gerard Ardanuy; i el vot en contra de BComú i la CUP; és el següent:

 

El Plenari del Consell Municipal de l‘Ajuntament de Barcelona acorda:

 

Primer.- Proposar constituir una comissió especial de seguiment de l’aplicació de l’ordenança de terrasses al Districte de Ciutat Vella per aclarir les circumstàncies en què s’està produint la presa de decisions durant l’exercici del 2018 amb relació a les llicències de terrassa, d’acord amb els paràmetres següents:

 

  • a) Objecte de la comissió. Aclarir les circumstàncies i determinar l’adequació a la normativa vigent de les mesures adoptades pel Districte de Ciutat Vella en matèria de terrasses durant l’exercici del 2018, tenint en compte, entre altres, els principis o factors següents: – El deure de l’Administració local amb relació al foment, suport i impuls de l’activitat econòmica vinculada a les terrasses de la restauració (art. 2 de l’ordenança de terrasses). – L’obligació de l’Administració local de resoldre, de manera expressa i dins el termini legalment previst (art. 21 de la Llei 39/2015, ď1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques). – L’obligació de l’Administració local de motivar els actes que limitin drets subjectius o interessos legítims (art. 35 de la Llei 39/2015). – L’obligació de l’Administració de preservar la convivència a l’espai públic.
  • b) Composició. La comissió especial de seguiment estarà integrada per dos regidors/ores de cada un dels grups municipals i els regidors no adscrits del consistori.

 

  • c) Normes específiques de funcionament. Els treballs de la comissió es desenvoluparan entre dues i quatre sessions, entre les quals no podran transcórrer, en la mesura del possible, més de 30 dies hàbils. La comissió prendrà els acords per majoria ponderada i les seves sessions tindran caràcter públic. En els termes que preveu l’apartat 5 de l’article 39 ter del ROM, la comissió requerirà la presència de la regidora del Districte de Ciutat Vella, així com de persones alienes a l’estructura municipal a proposta dels grups municipals.

 

  • d) Termini per cloure els treballs. La comissió especial de seguiment s’extingirà automàticament un cop s’hagi dut a terme la votació del seu dictamen en el si del plenari del Consell Municipal.

 

Segon.- Proposar el nomenament, com a president de la comissió especial de seguiment, del regidor Sr. Raimond Blasi i Navarro, del Grup Municipal Demòcrata, i vicepresident de la comissió especial de seguiment el regidor Sr. Koldo Blanco i Uzquiano, del Grup Municipal de Ciutadans.

 

 

Barcelona, 9 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: