L’Ajuntament dóna ple suport a la vaga de fam dels presos polítics i exigeix al Tribunal Constitucional que resolgui els seus recursos d’empara

La Comissió de Presidència ha aprovat una Declaració Institucional, impulsada pel PDeCAT i que ha llegit la seva regidora Francina Vila, que han signat el Grup Demòcrata, BComú, ERC, CUP i els regidors no adscrits, i que també acorda donar suport a totes les accions judicials impulsades pels líders sobiranistes empresonats per tal d’aconseguir que es revisi una presó provisional totalment injusta

 

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat avui donar ple suport a la vaga de fam dels presos polítics i exigir al Tribunal Constitucional que resolgui els seus recursos d’empara. La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció ha aprovat aquest matí una Declaració Institucional, impulsada pel PDeCAT i que ha llegit la seva regidora Francina Vila, que han signat el Grup Demòcrata, BComú, ERC, CUP i els regidors no adscrits, i que també ha acordat donar suport a totes les accions judicials impulsades pels líders sobiranistes empresonats per tal d’aconseguir que es revisi una presó provisional totalment injusta.

 

En l’exposició de motius el text de la Declaració recull que els presos polítics Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez han iniciat una vaga de fam per denunciar el bloqueig que el Tribunal Constitucional està imposant a l’accés al Tribunal Europeu dels Drets Humans. La duresa que comporta aquesta acció demostra la fermesa de les conviccions tant d’en Joaquim Forn, en Josep Rull. en Jordi Turull i d’en Jordi Sànchez com de la resta de presos i exiliats i confirma el seu compromís amb la lluita pacífica.

 

Aquesta acció excepcional i extraordinària torna a situar amb més força el focus sobre l’arbitrarietat de la justícia espanyola, que està instruint una causa política amb arguments falsos, atemptant contra drets fonamentals, com la presumpció d’innocència o el dret a un procés judicial amb garanties.

 

Des de l’Ajuntament de Barcelona reiterem la nostra solidaritat amb aquesta vaga de fam que denuncia les traves que el Tribunal Constitucional està posant per endarrerir l’accés al TEDH. Tal com han expressat en Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i en Jordi Sànchez, aquesta acció pacífica no es fa contra ningú, sinó a favor de remoure consciències i voluntats: no es busca cap tracte de favor, ni tan sols una resolució positiva dels recursos; sinó demanar que es respectin els seus drets. .

 

Per tot plegat, i en la seva part dispositiva, la Declaració Institucional, acorda que l’Ajuntament de Barcelona:

 

PRIMER.-  Donar ple suport a la decisió dels presos polítics Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull d’iniciar una vaga de fam en denúncia a l’actuació del Tribunal Constitucional, que amb la seva manera de procedir davant dels recursos d’empara presentats pels presos polítics evita l’accés de les seves peticions als Tribunals Europeus i Internacionals.

 

SEGON.- Donar suport a totes les accions judicials impulsades pels nostres presos polítics per tal d’aconseguir que es revisi una presó provisional totalment injusta.

 

TERCER.-  Exigir al Tribunal Constitucional que resolgui els recursos d’empara presentats pels presos polítics.

 

QUART.- Notificar aquest acord al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats, al Senat, al Parlament Europeu, a Amnistia Internacional i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH). I donar trasllat també d’aquesta moció al Tribunal Constitucional.

 

 

 

Barcelona, 12 de desembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: