El PDeCAT aconsegueix que el govern hagi de desenvolupar un pla de xoc enfocat a millorar els problemes de mobilitat de la ciutat

 

Vila comissió.jpg

La regidora Francina Vila afirma que el sistema de mobilitat de la ciutat és un “tot complex” i ha afegit que “és necessari afrontar la política de mobilitat de manera global i reaccionar a les noves realitats, però aquí el govern falla”

 

El Grup Municipal del PDeCAT aconsegueix que el govern municipal hagi de desenvolupar un pla de xoc enfocat a millorar els problemes de mobilitat de la ciutat. La regidora Francina Vila afirma que el sistema de mobilitat de la ciutat és un “tot complex” i ha afegit que “és necessari afrontar la política de mobilitat de manera global i reaccionar a les noves realitats, però aquí el govern falla”.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, la regidora Francina Vila ha defensat una proposició, que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, PSC i PP; l’abstenció d’ERC i la CUP; mentre que el govern hi ha votat en contra, que acorda: “Instar de manera urgent al Govern Municipal a desenvolupar, a banda de l’elaboració del nou Pla de Mobilitat, un conjunt de mesures amb caràcter de “pla de xoc” enfocades a millora els problemes de mobilitat de la ciutat i tendre les demandes veïnals. Que en el disseny i desenvolupament d’aquestes mesures de xoc , intervinguin tots els grups polítics del Consistori i tots els actors principals de la mobilitat de la ciutat de Barcelona”.

 

Com ha assenyalat la regidora Vila, “quan un grup municipal demana un pla de xoc és que alguna cosa no funciona, que hi una preocupació ciutadania que cal millorar la  situació”. “El govern no ha presentat cap mesura sòlida i tangible  i les poques ha han presentat generen neguit”, ha lamentat.

 

Vila ha explicat que el sistema de mobilitat de la ciutat és un “tot complex, una mesura afecta altres àmbits” i ha afegit “és necessari afrontar la política de mobilitat de manera global i reaccionar a les noves realitats, però aquí govern falla”. Francina Vila ha demanat consensuar les polítiques de mobilitat al màxim perquè hi ha hagut falta de diàleg per part del govern amb els diferents actors del sistema de mobilitat de la ciutat, situació que ha provocat que s’hagin creat diferents plataformes ciutadanes crítiques amb les mesures i les polítiques de mobilitat del govern municipal. Vila ha remarcat que el govern no ha resolt els problemes a la Ronda Universitat, “que s’ha convertit en una estació busos”; hi ha protestes amb el desplegament de la nova xarxa bus, no han volgut tirar endavant la D30, “tots els grups estem d’acord que resoldria molts problemes de connectivitat”; carrils bici sense treballar-ho amb els veïns; la normativa del sharing no sabem en base a quin model; el Bicing, “que arriba tard i malament”; no hi ha notícies del vehicles elèctric; s’ha incrementat la accidentalitat i indisciplina viària per no fer complir les normes; els carrers estan congestionats i contaminats que mai.

 

“Més enllà del Nou Pla de Mobilitat, que s’ha de presentar en els propers mesos, cal que govern reaccioni i presenti pla de xoc, amb diàleg amb els actors implicats en la  mobilitat de la ciutat, que doni resposta immediata a les demandes dels veïns i veïnes, que tenen queixes dels veïns per la seva manca de diàleg i imposicions”, ha reclamat la regidora del PDeCAT.

 

“El Govern Colau gestiona fatal projectes que es troba sobre la taula, és un govern passiu davant les necessitats de les persones de Barcelona”, ha lamentat la regidora.

 

 

 

 

 

Barcelona, 12 de desembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: