El PDeCAT demana que l’Ajuntament exigeixi al Govern d’Espanya el compliment de tots els compromisos assumits i no executats amb la ciutat de Barcelona

Ciurana.jpg

 

Jaume Ciurana ha presentat la declaració institucional que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal del proper divendres, que coincidirà amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, i que també reclamar no judicialitzar la política i expressar la voluntat del 80% de catalans de resoldre amb un referèndum acordat l’actual conflicte polític

 

El Grup municipal del PDeCAT demana que l’Ajuntament exigeixi al Govern d’Espanya el compliment de tots els compromisos assumits i no executats amb la ciutat de Barcelona i especialment en l’àmbit de les infraestructures, la mobilitat, seguretat, cultural, patrimonial o de finançament. El Portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la declaració institucional que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal del proper divendres, que coincidirà amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, i que també reitera la petició que el conflicte polític es resolgui política i democràticament i reitera la voluntat de diàleg per tal de fer possible la solució que demana el 80% de la població de Catalunya de resoldre amb un referèndum acordat.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari que se celebrarà  divendres (vegeu document adjunt). Novament, ha iniciat la seva intervenció remarcant la situació d’anormalitat institucional que viu el país, encara més evident des de que Jordi Sánchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, van iniciar una vaga de fam, fa 19 i 16 dies respectivament, per denunciar la situació d’injustícia flagrant que viuen aquests representants electes.

 

El portaveu ha assenyalat que el Consell Municipal de divendres “arriba en un mal moment”, per la coincidència amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. Ciurana ha explicat que el passat dia 5 va demanar al regidor de Presidència un canvi de dates perquè es preveu un dia complicat, però el govern no van atendre la nostra proposta, veurem com es desenvolupa el ple”, ha dit Ciurana que ha lamentat que l’alcaldessa “ha decidit fer veure que hi ha normalitat. Ens reservem, en funció com es desenvolupi el dia, prendre mesures oportunes”.

 

Ciurana ha explicat que, “coincidint amb la visita del govern central a Barcelona, per celebrar un consell de Ministres que ens recorda temps passats”, s’està negociant l’aprovació d’una Declaració Institucional, que acorda:

 

“PRIMER. Exigir al Govern d’Espanya el compliment de tots els compromisos assumits i no executats amb la ciutat de Barcelona i especialment en l’àmbit de les infraestructures, la mobilitat, seguretat, cultural, patrimonial o de finançament.

 

SEGON. Reiterar la nostra petició de que un conflicte polític es resolgui política i democràticament i rebutgem una vegada més la judicialització de la política.

 

TERCER. Reiterar la voluntat de diàleg per tal de fer possible la solució que demana el 80% de la població de Catalunya de resoldre amb un referèndum acordat l’actual conflicte polític.”

 

El portaveu del Grup del PDeCAT ha explicat que la proposició que defensarà el PDeCAT en el Ple acorda:

 

  • Que el govern municipal articuli, de forma immediata, els mecanismes necessaris per tal de sotmetre a aprovació inicial un pressupost expansiu i de progrés pel 2019 que respongui a les necessitats reals de la ciutat.
  • Iniciar un procés de participació real amb la ciutadania i els grups municipals sobre unes bases solvents com a punt de partida per poder dialogar

 

  • Elaborar un document formal de Pressupost per l’any vinent que sigui sotmès als mecanismes legalment previstos per tal de ser aprovats de forma definitiva.

 

Ciurana ha assenyalat que volem “desemmascarar l’actuació hipòcrita del govern. L’alcaldessa fa grans crides al pacte per aprovar els pressupostos d’altres administracions, però a només 9 dies d’iniciar l’any 2019 no ha presentat cap proposta formal als grups ”. “Estem disposats a parlar però  el govern no té cap voluntat negociadora. Abans d’exigir responsabilitat als altres l’alcaldessa ha d’exercir la seva i presentar als grups una proposta de negociació”, ha denunciat Ciurana.

 

Una altra iniciativa que defensarà el PDeCAT és un prec que reclama que “el govern municipal recuperi el concurs d’idees de l’enllumenat nadalenc “Encén el Nadal” impulsat el mandat passat i amb dues edicions celebrades, convocant i, si s’escau, redactant unes noves bases del concurs per tal que a la Campanya de Nadal del 2019 es pugui implementar una nova il·luminació més atractiva i innovadora”. “No s’ha il·luminat la ciutat com cal, alguns carres no s’han il·luminat, altres ho han fet tard. De cara al 2019, ja ho farem nosaltres”, ha dit.

 

El president del grup, Xavier Trias, formularà a l’alcaldessa la següent pregunta: “En quin grau de desenvolupament es troba la mesura de govern presentada en data de desembre de 2016 en la qual es proposava l’elaboració de la Carta de Paisatge de Barcelona? I més concretament, quina feina feta de la Carta de Paisatge s’ha realitzat en el marc de l’àmbit de suspensió de llicències anunciat, a l’àmbit de la Vila de Gràcia i part dels barris de La Salud, Vallcarca, Camp d’en Grassot i Gràcia Nova?”. “El govern, per suplir la seva incapacitat de gestió i prevenció, mata mosques a canonades”, ha criticat Ciurana

 

 

 

Barcelona, 19 de desembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: