El PDeCAT força el govern d’Ada Colau a elaborar un informe sobre el desplegament de la Policia de Barri a Barcelona

Martí comissió.jpg

El regidor Jordi Martí ha defensat la proposició que ho reclama i que també demana  que es doti la Policia de Barri de recursos, que es coordini amb altres unitats de la Guàrdia Urbana, i que altres districtes no quedin desatesos

 

El Grup municipal del PDeCAT ha forçat avui el govern municipal d’Ada Colau a elaborar un informe sobre el desplegament de la Policia de Barri a Barcelona. El regidor de Seguretat del Grup Municipal Demòcrata, Jordi Martí, ha defensat una proposició a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP i el grup de govern, mentre que la CUP ha votat en contra, que també acorda que es coordini amb altres unitats de la Guàrdia Urbana, i que altres districtes no quedin desatesos.

 

El text de la proposició del PDeCAT que s’ha aprovat acorda:

 

  1. Que es presenti en la propera Comissió de Presidència un informe sobre el desplegament de la Policia de Barri amb els objectius assolits, les tasques dutes a terme, la percepció dins del cos i la percepció entre els ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

 

  1. Que la Policia de Barri es coordini adequadament amb les altres unitats de la Guàrdia Urbana, especialment amb les Unitats de nit.

 

  1. Que es doti a la Policia de Barri dels adequats recursos materials i estructurals.

 

  1. Que per tal de dotar a la Policia de Barri d’agents que no es desatenguin altres districtes.

 

Jordi Martí ha explicat que l’any vinent s’acabarà la implantació de la Policia de Barri als districtes de Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample. “Voldríem aprofitar que estem a la fase final del desplegament per parlar-ne. En un balanç parcial del desplegament veiem que hi ha elements que poden ser millorables de cara al futur, sobretot per quan es despleguin als dos districte que queden i per quan haguem d’aprofundir en el model”, ha assenyalat el regidor.

 

Martí ha explicat que els membres de la policia de barri no són nous efectius, són agents que han estat seleccionats dins de la unitat territorial on donen servei, no són agents que venen de noves fornades o d’altres districtes. “No és una suma de nous efectius, sinó que són els mateixos que ja presten servei al territori amb formació especial i amb nous protocols”, ha dit Martí, que també ha assenyalat que “hi ha queixes d’alguns sindicats de que el procés per formar part d’aquesta policia no ha estat prou transparent, que les condicions laborals dels agents es veuen afectades, el règim de treball, les retribucions, i han alertat de la mancança d’agents en els torns de nit”.

 

El regidor del PDeCAT ha destacat que, al llarg del mandat, el govern que encapçala Ada Colau “no ha fet els deures en matèria de seguretat, sembla que ara tenen interès polític de fer veure que han fet alguna cosa en una àrea amb mancances polítiques”. Martí ha reclamat coordinació entre la Policia de Barri, les unitats de la Guàrdia Urbana, les Unitats de nit; i que es doti de recursos materials i estructurals aquesta unitat, i tot sense desentendre altres districtes. “Volem un informe sobre aquesta unitat per valorar els resultat”, ha reclamat Martí, que ha agraït els vots que han permès aprovar la incitativa.

 

 

Barcelona, 12 de desembre de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: