El PDeCAT demana que l’Ajuntament doni el seu ple suport a la decisió dels presos polítics d’iniciar una vaga de fam en denúncia al bloqueig del Tribunal Constitucional

Ciuranaroda.jpg

Jaume Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions de plenari, entre les que es demana que el govern municipal presenti un informe sobre el desplegament de la Policia de Barri i es reclama l’expropiació urgent del solar situat al carrer Concepció Arenal 226, per poder fer possible l’ampliació de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha demanat que l’Ajuntament de Barcelona doni el seu ple suport a la decisió dels presos polítics Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull d’iniciar una vaga de fam en denúncia al bloqueig del Tribunal Constitucional dels seus recursos i que els impedeix recórrer a la justícia internacional. El portaveu de grup, Jaume Ciurana, ha presentat aquest matí en roda de premsa les iniciatives que el seu grup defensarà a la comissions de plenari (vegeu document adjunt), entre les quals es demana que el govern municipal presenti un informe sobre el desplegament de la Policia de Barri i es reclama l’expropiació urgent del solar situat al carrer Concepció Arenal 226, per poder fer possible l’ampliació de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins.

 

“No podem iniciar la roda de premsa sense fer menció la situació ignominiosa que viuen els nostres amics i companys a la presó i a l’exili”, ha destacat Ciurana, recordant que “avui és el 7è i el 10è dia de vaga de fam dels presos polítics per denunciar arreu la profunda injustícia que suposa que el TC hagi paralitzat els recursos d’empara presentats”. Precisament a la  Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció  el PDeCAT està negociant una Declaració institucional per donar suport a la decisió presa pels presos polítics d’iniciar una vaga de fam per denunciar la situació a les que els aboca el TC, i que acorda:

 

L’Ajuntament de Barcelona:

 

PRIMER.-  Donar ple suport a la decisió dels presos polítics Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull d’iniciar una vaga de fam en denúncia a l’actuació del Tribunal Constitucional, que amb la seva manera de procedir davant dels recursos d’empara presentats pels presos polítics evita l’accés de les seves peticions als Tribunals Europeus i Internacionals.

 

SEGON.- Donar suport a totes les accions judicials impulsades pels nostres presos polítics per tal d’aconseguir que es revisi una presó provisional totalment injusta.

 

TERCER.-  Exigir al Tribunal Constitucional que resolgui els recursos d’empara presentats pels presos polítics.

 

QUART.- Notificar aquest acord al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats, al Senat, al Parlament Europeu, a Amnistia Internacional i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH). I donar trasllat també d’aquesta moció al Tribunal Constitucional.

 

“Aquesta iniciativa se suma a la moltes que hem presentat per denunciar aquesta situació, no volem caure en l’aparença de normalitat”, ha assenyalat Jaume Ciurana.

 

Ciurana ha explicat que la  proposició que el PDeCAT defensarà a la mateixa comissió acorda:

 

  1. Que es presenti en la propera Comissió de Presidència un informe sobre el desplegament de la Policia de Barri amb els objectius assolits, les tasques dutes a terme, la percepció dins del cos i la percepció entre els ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

 

  1. Que la Policia de Barri es coordini adequadament amb les altres unitats de la Guàrdia Urbana, especialment amb les Unitats de nit.

 

  1. Que es doti a la Policia de Barri dels adequats recursos materials i estructurals.

 

  1. Que per tal de dotar a la Policia de Barri d’agents que no es desatenguin altres districtes.

 

El PDeCAT presentarà una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que insta el Govern municipal a “Que l’Ajuntament de Barcelona expropiï urgentment el solar situat al carrer Concepció Arenal 226, donant així resposta  a la necessària ampliació de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins”. “És una proposició com important pel món de l’educació i pel districte de Sant Andreu”.

 

El portaveu ha explicat que a la Comissió d’Economia i Hisenda el regidor Raimond Blasi presentarà la següent  proposició:

 

“La Comissió d’Economia i Hisenda insta al govern municipal a que l’Àrea de Comerç i Mercats recuperi el lideratge de l’organització i coordinació de la Campanya de Nadal presidint a tals efectes una Taula de coordinació entre els diferents Departaments, sectorials i territorials, implicats, així com les entitats representatives del sector del Comerç i del Turisme, per tal de poder debatre i acordar les diferents iniciatives i activitats a desenvolupar.

A que s’iniciï tan bon punt finalitzada la Campanya de Nadal 2018-2019 un debat profund i participat sobre la il·luminació de carrers, equipaments municipals i façanes d’edificis durant la Campanya de Nadal per tal de garantir que la foscor que s’ha viscut els darrers anys no es torni a produir, comprometent-se a mantenir i incrementar el nombre de carrers il·luminats enguany, seguint els criteris mediambientals corresponents.

A que es reprenguin el Concurs d’il·luminació de façanes i aparadors de Nadal per promoure la participació de la ciutadania i el Concurs d’idees de l’enllumenat de Nadal, “Encén el Nadal”, pels carrers de la ciutat per promoure la creativitat i el disseny.”

 

“Ada Colau té la virtut de fer conflictives coses que tenien un acord ciutadà, com per exemple, la il·luminació nadalenca, amb el seu poc interès i poca proactivitat per il·luminar els carrers”, ha afirmat el portaveu del Grup Demòcrata.

 

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el Grup del PDeCAT presenta la següent proposició: “Instar de manera urgent al Govern Municipal a desenvolupar, a banda de l’elaboració del nou Pla de Mobilitat, un conjunt de mesures amb caràcter de “pla de xoc” enfocades a millora els problemes de mobilitat de la ciutat i tendre les demandes veïnals. Que en el disseny i desenvolupament d’aquestes mesures de xoc , intervinguin tots els grups polítics del Consistori i tots els actors principals de la mobilitat de la ciutat de Barcelona”.

 

 

 

Barcelona, 10 de desembre de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: