Martí: “L’habitatge va ser la bandera política i electoral del govern de Barcelona en Comú, però el balanç del mandat ha estat molt pobre, amb només 700 habitatges lliurats”

 

Martí1.jpg

A la darrera sessió de la Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge, Martí assenyala que cal impulsar polítiques d’habitatge sostingudes en el temps, a 20- 30 anys vista, amb un pacte polític i social

 

El regidor d’Urbanisme del Grup municipal del PDeCAT, Jordi Martí, ha afirmat que “l’habitatge va ser la bandera política i electoral del govern de Barcelona en Comú, però el balanç del mandat ha estat molt pobre, amb només 700 habitatges lliurats”. A la darrera sessió de la Comissió d’estudi de solucions en matèria d’habitatge, Martí assenyala que cal impulsar polítiques d’habitatge sostingudes en el temps, a 20- 30 anys vista, amb un pacte polític i social.

 

Aquest migdia ha tingut lloc la sessió de conclusions de la Comissió no permanent d’estudi sobre les diferents solucions urbanístiques i normatives en matèria d’habitatge, comissió impulsada per l’oposició davant el fracàs constatable en aquest àmbit després de tres anys i mig de mandat municipal. Els grups municipals participants a la mateixa han consensuat un document de conclusions.

 

Jordi Martí ha agraït la feina de la presidència i del seu equip durant la comissió,  i molt especialment a tots i cadascun dels compareixents que han participat a les diferents sessions de la Comissió, “gràcies a ells hem arribat a un acord final sobre la principal problemàtica a la ciutat”. “L’habitatge és principal problema entre la ciutadania de la Barcelona i per tant l’existència d’aquesta comissió estava plenament justificada”, ha afirmat Martí,

 

El document de consens al que s’ha arribat recull les aportacions dels experts que han comparegut a la comissió. “Aquestes aportacions han estat molt útils per a tothom, tots n’hem après, i esperem que el govern, a més d’aprendre’n, hagi vist que amb les consignes del ‘Si se puede’ no n’hi ha prou”.

 

El regidor del PDeCAT ha recordat que ha recordat que l’habitatge va ser la bandera política i electoral del govern de Barcelona en Comú, però el balanç de la seva política en aquesta matèria ha estat molt pobre, només es lliuraran 700 habitatges de protecció social en aquest mandat, “un balanç pobre que demostra el fracàs de les polítiques del govern BC”.

 

Martí ha destacat que cal impulsar polítiques d’habitatge sostingudes en el temps, a 20- 30 anys vista; i ha insistit en que cal fer-ho amb un pacte polític i social, entre els diferents agents, promotors, constructors i entitats que gestionen l’habitatge social, “sense ells no ens en sortirem”. També ha destacat la necessitat de que les solucions pels problemes d’habitatge  vagin acompanyades de solucions de mobilitat, d’economia general;  i també a nivell metropolità  i fins i tot de més enllà.

 

Per acabar, el regidor ha assenyalat que caldrà que els futurs governs de la ciutat, siguin del signe que siguin, tinguin en compte i interioritzin les conclusions a les que s’ha arribat a la comissió.

 

 

 

 

 

Barcelona, 30 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: