El PDeCAT denuncia la celebració d’una jornada sobre gentrificació a Gràcia per sectària i partidista

 

La portaveu del PDeCAT al districte de Gràcia, Berta Clemente, lamenta que el debat d’un tema cabdal s’encari amb una visió partidista, amb ponents quasi en la seva totalitat vinculats a la PAH o DESC o  a l’òrbita de Barcelona en Comú; sense comptar amb la representativitat política del districte però pagada amb recursos públics

 

El grup municipal del PDeCAT denuncia la celebració d’una jornada sobre gentrificació a Gràcia per sectària, partidista i pagada amb recursos públics. La portaveu del PDeCAT al districte de Gràcia, Berta Clemente, lamenta que el debat d’un tema cabdal s’encari amb una visió partidista, amb ponents quasi en la seva totalitat vinculats a la PAH o DESC o  a l’òrbita de Barcelona en Comú; sense comptar amb la representativitat política del districte però pagada amb recursos públics.

 

Entre demà i dissabte se celebra a l’Espai Jove La Fontana les jornades ‘Gràcia davant la gentrificació’, (aquí podeu consultar el programa de les jornades). Els ponents a les diferents taules rodones i tallers de treball són, en la seva pràctica totalitat, persones vinculades a la PAH o DESC o  a l’òrbita de Barcelona en Comú. La consellera municipal i portaveu del PDeCAT al districte de Gràcia, Berta Clemente, ha explicat que la primera notícia que es va tenir de les jornades va ser en una reunió amb el govern del districte que es va veure obligat a informar els grups perquè l’endemà el tema sortia publicat a l’Independent, mitjà informatiu del districte de Gràcia.

 

Clemente ha assenyalat “que, ja en aquell moment, vam advertir que unes jornades d’un tema cabdal, que hauria de generar accions a 10 anys vista,  no es pot fer només des de la visió d’un partit i menys a 6 mesos de les eleccions municipals; que calia fugir de sectarismes i comptar amb tothom, responent a la pluralitat del nostre districte, un districte divers, que no respon només a un color polític”, ha dit Clemente, que ha recordat que, precisament, al districte de Gràcia Barcelona en Comú no és la força majoritària, sinó que ho és el PDeCAT.

 

Berta Clemente ha assenyalat que, quan fa dues setmanes es va presentar el programa de la jornada en la que els ponents estan quasi en la seva totalitat vinculats a la PAH o DESC o  a l’òrbita de Barcelona en Comú, “ja vam expressar que creiem que aquesta era una jornada de Barcelona en Comú, de caire pre-electoral”. “Ens sembla bé que un partit vulgui generar discurs i fer programa però llavors que ho paguin ells i sense el logo de l’Ajuntament, sense mitjans ni recursos de l’Ajuntament i  sense tècnics municipals treballant-hi”, ha criticat.

 

La portaveu del PDeCAT al districte de Gràcia ha afegit que “dies després de la  nostra queixa els organitzadors de la jornada ens van dir que havien intentat convidar algun representant de la Generalitat però a menys d’una setmana de la seva celebració, és difícil que hi puguin assistir i no en tenim constància de que finalment ho facin”. “La representativitat s’ha de buscar des de l’inici”, ha reclamat Clemente.

 

“Lamentem que un tema tan cabdal es faci només amb la visió d’un partit concret, que no s’hagi vist la necessitat de comptar amb les diferents forces polítiques amb representativitat al districte, amb una visió plural”, ha remarcat. Segons Clemente, “s’ha perdut l’oportunitat de fer unes jornades útils, que ens interpel·lin a tots de cara al proper mandat”. “Denunciem que unes jornades només amb la visió d’un partit, amb nocturnitat, es facin amb recursos públics, i que almenys a nosaltres no ens representen ni interpel·len”, ha conclòs.

 

 

 

Barcelona, 29 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: