El PDeCAT demana al Govern Colau informació sobre la composició i funcionament de la comissió a qui se li va colar l’enderroc de les casetes del carrer Encarnació

encarnació.jpg

El regidors Jordi Martí i Jaume Ciurana registren un Prec que reclama a l’executiu municipal informació sobre la comissió de coordinació interna entre les tinences de Cultura i Ecologia Urbana, creada en el mandat de l’Alcalde Trias, i que hauria de servir per evitar llicències de projectes problemàtics

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha demanat al Govern d’Ada Colau informació sobre la composició i funcionament de la comissió a qui se li va colar l’enderroc de les casetes del carrer Encarnació i la tala d’una alzina bicentenària. El regidors de la formació, Jordi Martí i Jaume Ciurana, han registrat un Prec que reclama a l’executiu municipal informació sobre la comissió de coordinació interna entre les àrees de Cultura i Ecologia Urbana, creada en el mandat de l’Alcalde Trias, i que hauria de servir per evitar llicències de projectes problemàtics.

 

En el transcurs del darrer Consell plenari Municipal, i en resposta al prec formulat pel President del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, l’alcaldessa Ada Colau va explicar que en el present mandat seguia en funcionament la Comissió Interna de coordinació entre les àrees de Cultura i d’Ecologia Urbana i Urbanisme que es va crear durant el mandat precisament de l’alcalde Trias i que serveix per a tenir sota control i supervisió aquelles intervencions a la ciutat que poden alterar la configuració del Paisatge urbà i el patrimoni arquitectònic històric de la ciutat. Com va recordar Trias el passat divendres, aquesta comissió havia de servir, sobretot, per evitar que casos com l’enderroc de les edificacions i el pati i la tala alzina del carrer Encarnació 15-17 es puguin produir.

 

En resposta al prec, l’alcaldessa Colau va dir divendres que l’esmentada Comissió s’havia reunit al mes de juliol de 2016 i el mes de juliol de 2018; i també que mitjançant decret d’alcaldia de 17 de maig de 2018 es nomenaren els membres que la composaven. A parer dels regidors Jaume Ciurana i Jordi Martí, responsables dels àmbits de Cultura i Urbanisme, respectivament, del Grup del PDeCAT, a aquesta Comissió “se li ha colat la tramitació de la llicència de les casetes del carrer Encarnació, i ara a corre-cuita i en una negociació on el Govern, i per tant la ciutat, té una posició molt dèbil, intentar salvar patrimoni històric i sentimental del barri de la Vila de Gràcia”.

 

El regidors del PDeCAT han registrat aquesta setmana un Prec dirigit al Govern de la ciutat “en relació al normal funcionament de la comissió de coordinació interna entre les àrees de Cultura i Ecologia Urbana que s’hagi pogut desenvolupar en les present mandat”, per a que els faciliti per escrit la següent informació:

 

  • Membres que composen l’esmentada comissió abans del decret d’alcaldia de maig de 2018 i després de l’esmentat decret d’alcaldia.
  • Actes de les sessions de treball amb els corresponents ordres del dia, assistents, temes tractats i acords presos, realitzades en dates de juliol de 2016 i juliol 2018.
  • Actes amb els corresponents ordres del dia, assistents, temes tractats i acords presos, d’altres sessions o reunions realitzades que s’hagin produït en el present mandat.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del passat 14 de novembre, el Govern municipal ja va acceptar un Prec del regidor Jordi Martí en que es comprometia a estudiar l’adquisició del pati i les edificacions corresponents als números 13-15 i 17 del carrer Encarnació, per a destinar-los a equipaments de barri per als infants i gent gran.

 

Una mobilització ciutadana va alertar a inicis d’aquest mes de novembre una operació urbanística al districte de Gràcia que preveia l’enderroc d’unes casetes i els seus jardins al carrer Encarnació per convertir-les en pisos. En aquell moment, el President del Grup del PDeCAT i regidor adscrit a Gràcia, Xavier Trias, va demanar al Govern d’Ada Colau que adquirís les casetes del carrer Encarnació per a destinar-les a equipaments de barri per a infants i gent gran; i va lamentar que l’executiu municipal no estigui atent a les oportunitats que es generen i només actuï davant la reacció ciutadana. Els barris de la Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova mantenen una mancança d’aquest tipus de serveis pels seus veïns i veïnes.

 

 

 

Barcelona, 28 de novembre de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: