El Grup del PDeCAT denuncia que la Nova Xarxa de Bus no estarà mai completa fins que la línia D30 no circuli per l’avinguda Diagonal

 

bus.png

La regidora de Mobilitat del Grup Demòcrata, Francina Vila, retreu al Govern Colau la seva opció pel tramvia, que ja ha quedat aparcada, i demana que impulsi l’enllaç amb busos elèctrics d’alta capacitat que és el que té el suport d’una molt àmplia majoria del plenari de l’Ajuntament

 

La regidora de Mobilitat del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT), Francina Vila, ha denunciat avui que la Nova Xarxa de Bus no estarà mai completa fins que la línia D30 no circuli per l’avinguda Diagonal. Francina Vila ha retret al Govern d’Ada Colau la seva opció pel tramvia, que ja ha quedat aparcada, i ha demanat que impulsi l’enllaç amb busos elèctrics d’alta capacitat que és el que té el suport d’una molt àmplia majoria del plenari de l’Ajuntament.

 

El Govern Colau ha donat avui per finalitzada la implantació de la Noxa Xarxa de Bus a la ciutat de Barcelona amb la posada en marxa de cinc noves línies, una d’horitzontal, l’H2, que va de l’avinguda d’Esplugues a Trinitat Nova; i quatre de verticals, la V1, de Gran Via a L’Hospitalet a l’avinguda d’Esplugues; la V19, de la Barceloneta a Alfonso Comín; la V23, de Nova Icària a Can Marcet, i la V25, també de Nova Icària a Horta. “Però tot i que el Govern municipal s’entesti a explicar que amb aquesta fase finalitza la implantació de la Nova Xarxa de Bus, el cert és que el sistema de busos a Barcelona no s’haurà mai completat fins que no es posi en marxa la D30, la línia que ha de donar servei a l’avinguda Diagonal”, ha dit la regidora de Mobilitat del PDeCAT, Francina Vila. “Sense la D30”, ha insistit Vila, “la xarxa queda coixa, incompleta i menys eficient”. La regidora de Mobilitat del PDeCAT ha exposat que “el dogmatisme de Colau deixa sense una bona connexió els veïns i veïnes de Sant Martí amb la Diagonal, la zona universitària i l’Eixample”.

 

Francina Vila ha retret al Govern Colau “la seva obsessió pel tramvia, una opció que ja ha quedat aparcada perquè no té la majoria del Ple municipal”, i ha exigit que es posi en marxa la D30. La regidora del PDeCAT ha recordat que precisament a proposta del PDeCAT, el Plenari del Consell Municipal del passat mes de febrer va aprovar una proposició amb el vot favorable de tots els grups polítics, excepte BComú, que novament va quedar aïllat, que reclamava implantar la línia D30 com a prova pilot per la Diagonal. La iniciativa es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups de l’oposició, deixant, una vegada més, el govern aïllat.

 

La regidora Francina Vila ha explicat que “cal ser responsables, i apostar per una solució a la Diagonal de transport públic en que sí hi ha consens; cal que el govern implanti D30, la línia de bus elèctric d’alta capacitat per la Diagonal, d’una vegada per totes i que complementa la nova xarxa de bus”. A parer del PDeCAT, tots els tècnics que van passar per la Comissió d’estudi per la connectivitat del transport públic per la Diagonal, que es va reunir durant els primer semestre d’enguany, i que també va impulsar el grup del PDeCAT com un exercici honest per aprofundir en l’estudi del pros i contres de la implantació del tramvia, “van dir que el que feia el tramvia es podia fer amb el bus, si se li donava prioritat. Li demanem a l’alcaldessa Colau que s’hi posi”, ha conclòs Francina Vila.

 

 

Barcelona, 26 de novembre de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: